MARATONCI TRČE DODATNI KRUG: Kenijac pobedio u Stokholmu iako je trčao više od kilometra duže od ostalih (VIDEO)

Novosti online

05. 06. 2022. u 13:36

POTPUNI haos na Stokholmskom maratonu ovog vikenda i nevgerovatan propust organizatora mogli su da koštaju Felika Kirvu pobede, ali je na kraju kenijski atletičar prvi prošao kroz cilj, iako su on i njegova dva pratioca bili prinuđeni da trče 1,1 kilometar duže od ostalih takmičara.

МАРАТОНЦИ ТРЧЕ ДОДАТНИ КРУГ: Кeнијац победио у Стокхолму иако је трчао више од километра дуже од осталих (ВИДЕО)

Foto: Printskrin

Na kraju je pobedio s vremenom od dva sata, 11 minuta i šest sekundi, što je za manje od minuta zaostatka za rekordom staze.

Kirva i dvojac iz Eritreje, Mersavi Kesete i Anbesa Tesfaje, su pod policijskom pratnjom skrenuli u krivu ulicu u kvartu Sodermalm, a organizatori su grešku shvatili nakon nešto više od minuta. Zbunjenim trkačima rekli su da se okrenu. Oni ih isprva nisu razumeli pa su nastavili pogrešnim smerom, ali su se na kraju ipak vratili na stazu.

To nije bio kraj zabunama, pošto su u nastavku trke, ova trojica nastavili da trče pravo umesto da skrenu, jer nije bilo signalizacije na stazi.

Uprkos ovim pehovima, Kirva je nadoknadio izgubljeno vreme i trijumfovao sa nesuđenim rekordom Stokholmskog maratona. Kesete je uspeo da se vrati na drugo mesto, dok je Tesfaje pao na četvrtu poziciju.

- Veoma sam srećan zbog pobede, ali trčali smo pogrešnom stazom što me je koštalo rekorda - rekao je Kenijac posle trke.

Za utehu, ostaje mu 5.000 dolara nagrade, a organizatori su se prvo ravdali da je za nesporazum kriv policajac na motociklu koji je napravio pogrešno skretanje ali su na kraju priznali da je pogrešilo vozilo s meračem vremena.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KADA JE RAK PLUĆA IZLEČIV? Doktorka Đurđević dala odgoor na pitanje o strašnoj bolesti (VIDEO)