POPRAVNI "ORLOVA": Srbija večeras u Beogradu u drugom kolu Lige nacija dočekuje Sloveniju

Nedeljko ILjUKIĆ

05. 06. 2022. u 09:00

EVO ga jun, uskoro će i avgust, a fudbalska reprezentacija Srbije je već na popravnom ispitu. I to posle prvog koraka u Ligi nacija.

ПОПРАВНИ ОРЛОВА: Србија вечерас у Београду у другом колу Лиге нација дочекује Словенију

FOTO: M. Vukadinović

Norveška i Holand su se prošetali Beogradom (1:0), jednom pogodili mrežu, odneli u Oslo tri boda, a ovde ostavili samo potrebu da se dobronamerni, a pogotovo oni zlonamerni "analitičari" pitaju: šta se dešava sa "orlovima", da li je počeo slobodan pad, zašto igramo tako loše i slične stvari...

Odgovore na ovo i mnoga druga pitanja dobićemo, možda. U goste nam večeras u 20.45 u drugom kolu dolazi Slovenija na stadion "Rajko Mitić".

- Uradili smo analizu svega što se dešavalo na utakmici sa Norveškom, bilo je tu dobrih i loših stvari. Bez obzira na negativan rezultat moramo da budemo pozitivni i dobro raspoloženi. Razvoj situacije u drugom poluvremenu je model kako bi trebalo da igramo u narednim mečevima. Radili smo ova dva dana na taktičkim varijantama koje imaju za cilj da unaprede našu igru. Rekao sam posle poraza od Norveške da ne tražim alibi, ali žao mi je igrača koji su izloženi velikim naporima u vrlo delikatnom delu sezonu.

Očigledno je da u fizičkom smislu nisu na najboljem nivou, osetilo se to i kod Mitrovića i kod Sergeja, Kostića, Tadića - iskren je Stojković.

Selektor vrlo dobro zna da je Slovenija dobra prilika za popravni ispit.

- Pokušaćemo da osvežimo tim u meču sa Slovenijom, da sa novim imenima razvijemo i proizvedemo igru koja nam garantuje osvajanje tri boda. Kompozicija tima ostaje ofanzivna i tu sigurno neću ništa da menjam. Slovenija zaslužuje respekt kao jedna profesionalna i sjajno organizovana ekipa koja zna da igra fudbal. Neće me zavarati njihov poraz od Švedske, pogledao sam tu utakmicu. Shvatićemo ih vrlo ozbiljno. To je utakmica u kojoj možemo da povratimo samopouzdanje posle lošeg starta u Ligi nacija - zaključio je Stojković.

VERUJEM U JOVIĆA

OTKRIO je Stojković šta su ga posle utammice pitali dobronamerni kritičari.

- Pitaju me zašto stavljam Jovića, kada ne igra u Realu. Pa kako misle da mu vratim samopouzdanje ako mu ne dam šansu da istrči na teren. Što se tiče kvaliteta, nemam apsolutno nikakvu sumnju u moje igrače. Brine me samo psihofizički momenat, a tehnika i razumevanje igre su uvek bili na visokom nivou. Momci shvataju ideju kako Srbija želi da igra i tako se ponašaju na svakom treningu i utakmici - jasan je Stojković.

NAVIJAČI, DOĐITE!

VEČERAS su na popravnom ispitu igrači, ali i navijači. Protiv Norveške ih je bilo nešto više od 5.000 na tribinama.

- Očekivao sam ih više. Ako neka generacija zaslužuje podršku, onda je to naša. Svakako, lepo je bilo videti porodice na tribinama i čuti navijanje tokom svih 90 minuta. Meni je posebno drago što je 50 klinaca iz Školice fudbala u kojoj sam stasao i fudbalski se obrazovao, došlo na stadion. Nadam se da će doći navijači u još većem broju protiv Slovenije. Da jedan čovek dođe, ja ću mu se zahvaliti na podršci.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUSIJA HITNO ODREAGOVALA: Najnovija situacija vezana za Olimpijske igre Pariz 2024 izazvala reakciju Kremlja