ZLATNA VREMENA TEK DOLAZE: Armin Sinančević dugo se oporavljao od povrede i korona virusa

V. N.

13. 05. 2022. u 21:06

POVREDE su najveći protivnik Arminu Sinančeviću. Naš rekorder u bacanju kugle (21,88 m), sedmi na Olimpijskim igrama u Tokiju, zbog ozlede lakta i preležanog kovida 19, nije mogao da nastupi na dvoranskom SP u Beogradu.

ЗЛАТНА ВРЕМЕНА ТЕК ДОЛАЗЕ: Армин Синанчевић дуго се опорављао од повреде и корона вируса

Foto: EPA-EFE/YAHYA ARHAB

Takmičenjima se vratio tek 1. maja u Baru, gde je samo posle tri nedelje treninga bacio kuglu 21,08 metara.

- Početkom priprema, u decembru prošle godine, povredio sam se na prvom bacačkom treningu i morao sam dugo da lečim desni lakat. Celu zimsku sezonu bezuspešno sam pokušavao da se oporavim i žao mi je što nisam mogao da učestvujem na dvoranskom SP u mojoj zemlji. I nije to bila jedina muka, jer sam u januaru preležao težak oblik kovida i kardiolozi mi nisu dozvolili da treniram. A svi znamo koliko tereta i stresova prave sami treninzi jednog bacača, pa je odlučeno da ne nastupam - rekao je za sajt SAS Sinančević.

Sjajni atletičar je "eskplodirao" na SP u Dohi (Katar), kada je hicem od 21,51 m izborio finale. Na EP je bio šesti, ali mu je najveći uspeh sedmo mesto na Olimpijskim igrama u Tokiju. Blistao je i u Dijamantskoj ligi, gde je u finalnu bio treći...

- To treće mesto u Dijamantskoj ligi donelo mi je prvo mesto na evropskoj rang listi, a četvrto na svetskoj. Sa 25 godina sam uspeo dosta u atletici. Zato osećam da zlatna vremena tek dolaze - optimista je Sinančević, koji će ove godine u Dijamantskoj ligi startovati 9. juna u Rimu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KREĆE NAJVEĆI CIRKUS U KINI: Aston Martin najbrži na treningu