NAKIT MU "DOŠAO GLAVE": Luis Hamilton propušta trku u Monaku iz bizarnog razloga?

Novosti online

13. 05. 2022. u 17:20

LUIS Hamilton, sedmostruki svetski šampion u Formuli 1, još jednom je iskazao nezadovoljstvom zabranom FIA u vezi sa nošenjem nakita tokom nadmetanja. Britanski mediji tvrde da bi vozač mogao biti odstranjen iz trke za Veliku nagradu Monaka, ukoliko se ne povinuje pravilima.

НАКИТ МУ ДОШАО ГЛАВЕ: Луис Хамилтон пропушта трку у Монаку из бизарног разлога?

Foto: EPA-EFE/Jose Mendez

Asocijacija "najbržeg cirkusa" na svetu ponovila je upozorenja o pravilima nošenja nakita i opasnostima koje u slučaju nesreće mogu nastati po vozače. Nezadovoljstvo je iskazao Luis Hamilton, koji ne želi da se odrekne "dragocenih komada", čak ni na kratko.

U znak protesta, na konferenciju za medije pred premijernu trku Formule 1 u Majamiju, on se pojavio sa osam prstenova, četiri ogrlice, tri sata i dve minđuše.

– Osećam se kao da je to korak unazad. Ovo je tako mala stvar, moramo se fokusirati na veće probleme. U ovom sam sportu 16 godina i isto toliko godina nosim nakit. Kada sam u bolidu, nosim samo minđuše i pirsing na nosu koji čak ne mogu ni da uklonim.

Za asa "sporta na četiri gume" ovo su trivijalnosti, ali bi njegov buntovnički duh mogao skupo da ga košta. Informacije o potencijalnoj zabrani za Hamiltona doneo je novinar "Skaj sportsa" Ted Kravic. 

- Skinuo je minđuše, ali ne može da izvadi pirsing iz nosa i mislilo se da će proći kroz manju medicinsku proceduru kako bi to uradio. Međutim, sada, nakon što je dobio dve trke 'fore' (Majami i Barselona), mislim da to neće uraditi. On to ne želi i ne misli da je nešto sa čime bi FIA trebalo da se bavi, tako da izgleda da se rat između Hamiltona i FIA nastavlja - smatra Kravic.

Hamilton je naveo da planira da plati sve kazne koje mu FIA stavi na teret zbog nakita. Pomenuti novinar misli da to neće biti dovoljno i da će ovo telo čak i pooštriti pravila.

- Hamilton je rekao da će platiti sve kazne koje dobije, ali nije tako jednostavno. Ako FIA odluči, oni mogu da zabrane Hamiltonu da uopšte izađe iz pit-lejna na početku treninga u petak. Zbog toga ova situacija može da postane izuzetno gadna za trku do dve - dodao je Kravic.

Trka za Veliku nagradu Monaka vozi se 29. maja. 

Bonus video: Brzo voze i dobro zarađuju - da li je šampion Formule 1 prvi i po plati?

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri