STRAZBUR SVIMA U MISLIMA: Vaterpolisti večeras u Podgorici protiv Grčke za plasman u Svetsku ligu

S. K.

28. 04. 2022. u 08:00

DELFINI u Podgorici vade kartu za Strazbur. Vaterpolistima je prva prepreka Grčka, s kojom se sastaju večeras (21.00) u četvrtfinalu završnog turnira evropskih kvalifikacija Svetske lige.

СТРАЗБУР СВИМА У МИСЛИМА: Ватерполисти вечерас у Подгорици против Грчке за пласман у Светску лигу

FOTO: M. Vukadinović

Pobednik u petak (21.00) u polufinalu igra sa Mađarskom ili Španijom, a meč za zlato je u subotu (21.00). Prve tri ekipe plasiraće se na F8.


Večerašnji meč biće i repriza olimpijskog finala u Tokiju. Nadamo se da će i naša podmlađena selekcija slaviti protiv Helena, koji su, takođe, ostali bez nekoliko najiskusnijih igrača.

- Videćemo kako će sve izgledati u bazenu. Grčka stalno napreduje kao ekipa, tako da očekujem tešku utakmicu. U stvari, na ovom nivou nema lakih ekipa, pogotovo što mislim da se posle Olimpijskih igara sve ekipe traže, još se nije iskristalisao novi poredak u odnosu na stari, jer su mnogi igrači otišli. Zato svaka utakmica nosi određenu neizvesnost - ističe kapiten Branislav Mitrović.

Trofejni golman smatra da je za našu novu selekciju, bez šestorice veličanstvenih, važna svaka utakmica, turnir kako bi što pre došla do željene igre.

- Za ekipu koja nije igrala dugo zajedno bitan je svaki minut. Moramo da znamo da je potrebno i vreme za ozbiljnije zahteve, a mi imamo dugoročne ciljeve. Iz tog ugla trebalo bi gledati i ovaj turnir. Opet ne bi se trebalo opterećivati tim stvarima. Turnir je veoma ozbiljan, a mi imamo cilj, bez obzira na to da li smo uigrani ili ne, da pružimo maksimum, da ostvarimo što bolji rezultat kako bismo se plasirali na F8 - podvlači Mitrović.

BONUS VIDEO - Srpske rukometašice slave odlazak na Evropsko prvenstvo

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
SPEKTAKL U ATINI: Olimpijakos bi da ispiše istoriju, viola da prekine post bez trofeja dug 23 godine!

SPEKTAKL U ATINI: Olimpijakos bi da ispiše istoriju, "viola" da prekine post bez trofeja dug 23 godine!

GRČKI velikan Olimpijakos i prošlogodišnji vicešampion Fiorentina boriće se za naslov novog prvaka Lige konferencija na ''OPAP areni'' u Atini (21.00). Pirej je od Atine udaljen samo desetak kilometara, tako da je jasno ko će imati veću podršku na ovom meču, ali uloga blagog favorita ipak pripada Violi koja se nada da će biti uspešnija nego što je bio slučaj pre godinu dana u Pragu.

29. 05. 2024. u 07:35

Komentari (0)

OVO JE ISTINA O TEŠKO BOLESNOM SINU: Ne, nije tačno da je Novak Đoković odbio da slavi poene