ŠOKANTNA ISPOVEST PETOSTRUKOG OLIMPIJSKOG ŠAMPIONA: Trener me seksualno zlostavljao dok sam bio dete

Novosti online

19. 04. 2022. u 10:41

PETOSTRUKI olimpijski biciklistički šampion Bredli Vigins, kome je britanska kraljica Elizabeta 2013. godine dodelila vitešku titulu za njegova postignuća, otkrio je da je kao tinejdžer bio žrtva seksualnog zlostavljanja.

ШОКАНТНА ИСПОВЕСТ ПЕТОСТРУКОГ ОЛИМПИЈСКОГ ШАМПИОНА: Тренер ме сексуално злостављао док сам био дете

Foto: EPA

Pobednik "Tur de Fransa" iz 2012. rekao je da ga je trener zlostavljao kao 13-godišnjaka. 

Sada 41-godišnji biciklista, koji se smatra jednim od najboljih britanskih sportista svih vremena, osvojio je ukupno osam olimpijskih medalja, uključujući pet zlatnih te sedam svetskih naslova. 

Vigins je rekao da pre nije mogao da razgovora o tome zbog teškog odnosa sa očuhom, a u intervjuu za aprilsko izdanje britanskog magazina "Men's Health" izjavio je da se nikada nije u potpunosti pomirio sa zlostavljanjem.

- Kad sam bio mlađi - imao sam oko 13 godina - zlostavljao me trener i to nikada nisam u potpunosti prihvatio - rekla je britanska zvezda.      

Upitan govori li o seksualnom zlostavljanju, dodao je:

- Da. Sve je to uticalo na mene kao odraslu osobu... Samo sam događaje zakopao duboko u sebe. Moj očuh je bio dosta nasilan prema meni. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Sir Wiggo (@bradwiggins)

Vigins je pre nekog vremena govorio o tome da je patio od depresije i da je imao teško detinjstvo. Dodao je kako je većinu života proveo pokušavajući da razume svoj odnos sa svojim ocem, australijskim biciklistom Garijem Viginsom, koji je napustio porodicu dok je Bredli još bio mlad i preminuo je 2008. nakon svađe na kućnoj zabavi.

- To je definitivno bilo povezano sa mojim ocem - rekao je Vigins na pitanje od čega je pokušao pobeći u životu. - Bio je moj heroj. Hteo sam da mu se dokažem. Bio je dobar biciklist, mogao je biti jako dobar, ali je bio protraćen talenat. Bio je alkoholičar, manično depresivan, prilično nasilan i uživao je u puno amfetamina i sportske droge u to vreme.

Vigins je dosegnuo vrhunac 2012. kada je postao prvi britanski pobednik "Tur de Fransa", pre nego što je osvojio olimpijsko zlato u vožnji na hronometar samo nekoliko dana kasnije u Londonu.

"Vigo", kako su ga zvali u biciklističkom svetu, svoju uspešnu karijeru završio je krajem 2016. godine, a sada radi i kao profesionalni komentator.

BONUS VIDEO: Sudija usred ringa morao da uspava MMA borca

 


 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TREBALE MU PARE ZA TIKET, PA UZEO ŽENINU KARTICU: Došla je sa posla umorna i odmah legla da spava, to mi je bila idealna šansa (VIDEO)