NOVE MEDALJE NA NIŠANU: Sedmoro srpskih strelaca u Rio de Žaneiru

S.O.

10. 04. 2022. u 15:53

SAMO što se stišalo zasluženo slavlje posle EP u Haramu (Norveška), srpske strelce od sutra očekuju novi izazovi na međunarodnoj sceni. U Rio de Žaneiru, na strelištu na kojem su 2016. održane OI, počinje drugi Svetski kup u 2022. godini, na kojem će nastupiti sedmoro srpskih majstora mušice, a uz njih i strelci iz tridesetak zemalja.

НОВЕ МЕДАЉЕ НА НИШАНУ: Седморо српских стрелаца у Рио де Жанеиру

Andrea Arsović i Lazar Kovačević Foto SSS

Boje Srbije u Brazilu braniće evropska prvakinja vazdušnom puškom Teodora Vukojević, zatim Andrea Arsović i Sanja Vukašinović. U muškoj konkurenciji učestvovaće Milenko Sebić, bronzani u trostavu sa OI u Tokiju, Milutin Stefanović i Lazar Kovačević.

Uz šestoro strelaca puškom, u Riju će se nadmetati aktuelna evropska i svetska vicešampionka vazdušnim pištoljem Zorana Arunović, dok olimpijski vicešampion pištoljem Damir Mikec propušta ovo takmičenje.

Prvog dana na vatrenu liniju izlaze svi naši reprezentativci puškom u pojedinačnom nadmetanju. U ženskoj konkurenciji, uz tri srpske, nastupiće još 49 takmičarki.

Za plasman u finale u nadmetanju muškaraca boriće se 42 strelca. Finala su na programu u popodnevnim i večernjim satima po srednjoevropskom vremenu.

Svetski kup u Riju će biti prvo takmičenje po pravilima koja će se primenjivati na OI u Parizu 2024.

Format finala je više sličan starim pravilima, koja su bila na snazi do kraja 2021.

Sabiraće se rezultati u krugovima, ali novina je da će se na kraju u duelu za zlato direktno suočiti dve ili dvojica najboljih finalista, a u duelu se računaju poeni. 

Bonus video: Neobična soba na Mundijalskom stadionu u Kataru

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!