"SKINULI TERET!" Srpski vaterpolo asovi iz VK Novi Beograd ne kriju: Želimo još trofeja!

Tanjug

06. 04. 2022. u 17:39

OSVAJANjEM titule regionalnog šmpiona vaterpolo klub Novi Beograd ostvario je veliki uspeh, a prema rečima samih aktera, igrača i članova strucnog štaba skinut je i ogroman teret pritiska.

СКИНУЛИ ТЕРЕТ! Српски ватерполо асови из ВК Нови Београд не крију: Желимо још трофеја!

instagram / regionalnavaterpololiga

Vrhunski tim, koji je oformljen pred početak sezone, dokazao je klasu na završnom turniru Jadranske lige i dokazao da je spreman za velika dela.

"Sa mojim pomoćnicima u stručnom štabu trudio sam se da taj pritisak koji je stalno provejavao i koji smo sami sebi nametnuli uklonimo sa igrača i maksimalno se posvetimo onom što treba da uradimo u bazenu. Naišao sam na divan odgovor u toj našoj saradnji od strane svih prvotimaca i to je rezultiralo potpuno zasluženim i na neki nacin ubedljivim pobedama koje smo imali u polufinalu i finalu", rekao je trener Novog Beograda Igor Milanović.

On se još jednom zahvalio rukovodstvu na maksimalnim uslovima za rad i obećao da će ekipa na svakom narednom meču ići na pobedu.

Proslavljeni reprezentativac Dušan Mandić naglasio je da mu je bila velika čast i zadovoljstvo što je kao kapiten prvi podigao prvi pehar u istoriji kluba.

"Vrlo nam je bio bitan ovaj turnir i ovaj trofej. Imali smo veliki pritisak. Od samog starta sezone svi su znali koja su imena došla u klub i kakva je ekipa napravljena. Ali, ekipa je jedno, a da se postane pravi tim nešto sasvim drugo, jer tim se ne postaje preko noći. Međutim, što se mene tiče, to je bilo samo pitanje vremena kada će se osvojiti ovakva jedna titula. Mi smo svi verovali, predano radili i trudili se da dođemo do cilja i nastavićemo tako".


 

Bogatu riznicu trofeja Duško Pijetlović upotpunio je i priznanjem za najboljeg igrača finalnog turnira.

Iskusni centar se zahvalio svim saigračima koji su se potrudili i pomogli mu da dobije MVP nagradu.

"Da je bilo ko drugi iz naše ekipe dobio ovo priznanje takođe bi bilo zasluženo. Napravili smo zaista lepu atmosferu u timu i čestitam svima na velikom uspehu. U ovako kratkom periodu napraviti ovakav uspeh sigurno da nije bilo lako, samim tim mora se odati priznanje svima koji su u tome učestvovali. Nadam se da ovo neće biti poslednji put da se okupljamo ovim povodom, jer imamo još dva takmičenja koja su za nas ekstremno bitna i jurišaćemo na oba trofeja u prvenstvu Srbije i Ligi šampiona. Ne sumnjam da će ova ekipa da pruži sve od sebe, kako bismo u finišu sezone igrali još bolje i ostvarili još uspeha", poručio je Pijetlović.

BONUS VIDEO: Nikola Jokić - od dobroćudnog debeljuce do najboljeg košarkaša na svetu

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KREĆE NAJVEĆI CIRKUS U KINI: Aston Martin najbrži na treningu