OSNOVNE ŠKOLE DOBILI LOPTE: Održan peti Mali sajam sporta

Novosti online

31. 03. 2022. u 19:08

ODRŽAN je i peti Mali sajam sporta u 2022. godini u organizaciji Sportskog saveza Srbije i Ministarstva omladine i sporta. Domaćin je bila Crvenka, mesto u opštini Kula.

ОСНОВНЕ ШКОЛЕ ДОБИЛИ ЛОПТЕ: Одржан пети Мали сајам спорта

FOTO: SSS

U renoviranoj sportskoj hali "Slobodan Čile Mišković" okupilo se 25 klubova i najmlađi školarci. Kao i svakom Malom sajmu u ovoj godini događaju u sportskoj hali prethodila su predavanja, direktorke Antidoping agencije Srbije dr Milice Vukašinović Vesić i prof. dr Nenada Trunića. Predsednik Sportskog saveza Srbije Davor Štefanek preneo je deo svog iskustva na mlade nade srpskog sporta odgovarajući na njihova mnogobrojna pitanja.

- Veoma nam je drago što smo po drugi put organizovali Mali sajam sporta u opštini Kula, ovoga puta u Crvenki. Nadam se da će i nakon ovog Malog sajma sporta još više dece početi da se bavi sportom. Hvala svim roditeljima, učiteljima i trenerima koji podržavaju one najmlađe da izaberu neki od sportova. Obnavlja se i sportska infrastruktura, danas smo se uverili da je sportska hala "Slobodan Čile Mišković" zasijala u najlepšem svetlu, a sada je na mladim sportistima da je ispune svakog dana vredno trenirajući - rekao je Davor Štefanek.

Na reči predsednika Štefaneka nadovezao se generalni sekretar SSS Goran Marinković.

- Sportski savez Srbije je pre dve godine preuzeo funkcionisanje nad sportom u opštini Kula, kako bi se situacija poboljšala. Sada možemo videti da klubovi funkcionišu u skladu sa Zakonom o sportu, pa će uskoro biti formiran teritorijalni sportski savez koji će nastaviti na temeljima koje smo mi postavili. Uz podršku lokalne samouprave i predsednika opštine Damjana Miljanića koji ima razumevanja za sport, ne sumnjamo da će se nastaviti sa ulaganjem u ovu oblast, kako u infrastrukturu, tako i u stručni kadar  - rekao je Marinković.

I u Kuli su za osnovne škole obezbeđene lopte od strane Sportskog saveza Srbije.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ARIJANA NE MOŽE DA DOĐE SEBI: Udovica Siniše Mihajlović teško podnosi novu tragediju