DVE LJUBAVI U CRNO-BELOM: Saša Popov iz Srpske Crnje ispunio životni san

Boguljub Grujić

31. 03. 2022. u 14:30

Saša Popov (54) iz Srpske Crnje, pograničnog mesta sa susednom Rumunijom, ostvario je veliku želju da se kao vatreni partizanovac u ulozi delegata nađe na zvaničnoj fudbalskoj i košarkaškoj utakmici beogradskih crno-belih i tako ispunio životni san.

ДВЕ ЉУБАВИ У ЦРНО-БЕЛОМ: Саша Попов из Српске Црње испунио животни сан

FOTO: Privatna arhiva

- Neko će možda pomisliti da je tu mojoj sportskoj misiji kraj, ali nastavljam dalje, plan mi je da već ovog proleća, uz pomoć prijatelja iz Partizana, u rodnom mestu, osnujem klub navijača crno-belih - započinje priču Saša, koji je nedavno u prepunoj sportskoj dvorani u Srpskoj Crnji, organizovao prijateljsku košarkašku utakmicu mlađih kadeta U15, lokalnog Akademca i Partizana, za koji su nastupili sinovi Predraga Danilovića, aktuelnog predsednika KSS i nekadašnjeg visokog centra Ratka Varde.

Odrastao u sportskoj porodici, otac Milorad, koga su svi u Srpskoj Crnji zvali Lota, bio je dugogodišnji fudbaler, trener i predsednik FK Budućnost, a Saša je od malih nogu zavoleo sport i crno-bele boje.

- Spartakova nagrada, koju je dobio moj otac, a pored aktivnosti u fudbalskom klubu, 12 godina je bio na čelu SOFK u opštini Nova Crnja (kojoj pripada Srpska Crnja), predodredila je moj životni put - kaže nekadašnji aktivni rukometaš i košarkaš.

Ostaće upamćen kao do tada najmlađi predsednik FK Budućnost - sa nepunih 29 godina 1997. izabran je na tu funkciju, a tri godine kasnije postao je potpredsednik FSO Žitište - Nova Crnja i član upravnog odbora Fudbalskog saveza područja Zrenjanin, u kojem je bio punih 16 godina.

FOTO: Privatna arhiva

 

Karijeru delegata počeo je 2001. na fudbalskim utakmicama. Velikom željom, htenjem i usavršavanjem, za samo godinu i po dana stigao je do Srpske lige i u tefter uspomena upisao preko 400 utakmica.

- Zlatnu loptu, kako ja to volim da kažem, dodirnuo sam 25. februara 2017. godine, kao delegat Partizanu na utakmici 23. kola Superlige Srbije, sa Borcem iz Čačka, na stadionu u Humskoj, koju su izabranici trenera Marka Nikolića dobili rezultatom 2:1 - kao iz topa tačan datum iznosi Saša, uz napomenu da je Partizan te godine osvojio duplu krunu.

Ističući neke drage ljude koji su bitno uticali da ostvari ambicije i sve što je u sportu zacrtao, spominje danas pokojnog Stjepana Šišića, legendu jugoslovenskog fudbala, zatim nekadašnjeg sudiju i sada komentatora Lige šampiona Dejana Nedića, kao i dugogodišnjeg sekretara Partizanove omladinske škole Dragana Šušnjara Šuleta, drage prijatelje, uz koje su mu sva sportska vrata širom otvorena.

- Puno dugujem tim ljudima, baš kao i Zrenjanincu Dejanu Dimitrijeviću, sa kojim sam često išao na Partizanove evroligaške utakmice i na čiji nagovor sam rešio da se oprobam i kao delegat na košarkaškim utakmicama - ističe, uz napomenu da je 2000. godine vodio KK Akademac iz Srpske Crnje u Drugoj srpskoj košarkaškoj ligi.

FOTO: Privatna arhiva

 

Od 2015. godine kao delegat KSV zabeležio je preko 200 utakmica u Srpskoj ligi, a svojevrsni kuriozitet, da bude delegat na zvaničnoj fudbalskoj i košarkaškoj utakmici Partizana, ostvario je 2018. godine, kada je sedeo za zapisničkim stolom u zvaničnoj prijateljskoj utakmici, u prepunoj Kristalnoj dvorani u Zrenjaninu.

- Da sam taličan za crno-bele, pokazalo se, jer je trojkom Vona sa pola terena u poslednjoj sekundi Partizan pobedio na toj utakmici, a nedugo zatim, trijumfovao u Kupu Radivoja Koraća, pod dirigentskom palicom trenera Nenada Čanka - kaže Saša, večiti zaljubljenik u sport i jedini koji je kao delegat povezao niti dva različita sporta u kojima se nadmetao njegov Partizan.

FOTO: Privatna arhiva

 

Ostaje dilema fudbal ili košarka, ali Saša vešto u razgovoru izbegava odgovor, uz napomenu da je najvažnija ljubav prema klubu za koji navija od kada zna za sebe, kao i da dva omiljena sporta nikada ne razdvaja i da mu je izuzetno drago što je jedini koji je uspeo da ih zauvek spoji u svom srcu.

CRNjA JE, NE BAŠ CELA, ALI CRNO-BELA

Vođen idejom, koja u njemu tinja godinama, Saša Popov odlučan je u nameri da već ovog proleća, u saradnji sa prijateljima iz Partizana, osnuje klub navijača i poštovalaca crno-bele boje u Srpskoj Crnji.

UJKINA MEZIMICA

Jelena Bunjevački, ćerka Sašine sestre i "ujkina mezimica" iz Zrenjanina, osim što je veoma talentovana fudbalerka ŽFK Proleter, pokazala je da izrasta u odličnog fudbalskog sudiju, a stručnjaci koji su gledali kako sudi predviđaju joj blistavu karijeru.

FOTO: Privatna arhiva

 

ĆERA TATINIM STOPAMA

Ćerka Bojana, diplomirani ekonomista, mada se nikada aktivno nije bavila, nasledila je ljubav prema sportu i Partizanu i vrlo često je pored svog oca na fudbalskim i košarkaškim utakmicama crno-belih.

NEMA STAJANjA

Da za sportistu nema leškarenja na lovorikama slave, popularni Sale potvrđuje ličnim primerom i ogromnom energijom sa kojom je, uz oduševljenje prisutnih, organizovao košarkašku utakmicu mlađih kadeta Partizana i Akademca u prelepoj sportskoj dvorani "Dušan Silni" u Srpskoj Crnji.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

VELIKO IZNENAĐENJE! Novak Đoković doneo odluku pred Rolan Garos koju niko nije očekivao