UVOD U VRELI VATERPOLO VIKEND: Liga šampiona, na potezu Novi Beograd i Radnički

S. O.

30. 03. 2022. u 11:03

NOVI Beograd se i pre takmičenja, kao organizator plasirao na Fajnal-ejt Lige šampiona vaterpolista, pa će mu današnji (19.45) susret na bazenu "11. april" protiv Ferencvaroša, u 11. kolu, poslužiti kao idealna priprema za predstojeći fajnal-for Jadranske lige.

УВОД У ВРЕЛИ ВАТЕРПОЛО ВИКЕНД: Лига шампиона, на потезу Нови Београд и Раднички

FOTO: M. Vukadinović

Istovremeno, Radnički će u Kragujevcu dočekati splitski Jadran (20.30), dok se Crvena zvezda sinoć u Nemačkoj sastala sa Hanoverom.

- Odlično smo trenirali prethodnih dana i ovaj duel će nam biti i najbolja uvertira za Fajnal-for Jadranske lige na našem bazenu predstojećeg vikenda, na kojem, pored nas, učestvuju još Radnički, Jug i splitski Jadran - poručuje pomoćni trener Novobeograđana Đorđe Filipović.

Najbolji strelac Novog Beograda ove sezone Strahinja Rašović izuzetno ceni jednu od najboljih ekipa u Evropi.

- Izgubili smo na njihovom bazenu sa 11:10 i sada imamo priliku i veliku želju da im se revanširamo i ostanemo u trci za prvo mesto u grupi. Idemo na pobedu, to se uopšte ne dovodi u pitanje, jer želimo svakog da pobedimo - poručuje Rašović. - Ključ za trijumf bi trebalo da bude odbrana. Moramo da se potrudimo da primimo četiri, pet golova manje nego u prvom meču i mislim da u tom slučaju uspeh neće izostati.

Regionalni derbi 11. kola, između Radničkog i Jadrana, imaće i humanitarni karakter, pošto će sav prihod od ulaznica (500 dinara) ići za lečenje Srđana Plavšića, velikog prijatelja i vernog navijača šumadijskog tima, koji je oboleo od karcinoma pluća.

- Bez obzira na to što su nam smanjene šanse za Fajnal-ejt, znači nam svaka pobeda i svaka utakmica u Ligi šampiona zbog velikog iskustva i napretka koje ovo takmičenje donosi. Pozivam publiku da dođe u što većem broju, da nam da vetar u leđa i da na neki način zajedno pomognemo našem drugu Srkiju - kaže golman Radničkog Lazar Dobožanov.

BONUS VIDEO: KAD DRŽAVA BRINE O ŠAMPIONIMA: Kako su se nizali uspesi Srbije u 2021. godini

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
SPEKTAKL U ATINI: Olimpijakos bi da ispiše istoriju, viola da prekine post bez trofeja dug 23 godine!

SPEKTAKL U ATINI: Olimpijakos bi da ispiše istoriju, "viola" da prekine post bez trofeja dug 23 godine!

GRČKI velikan Olimpijakos i prošlogodišnji vicešampion Fiorentina boriće se za naslov novog prvaka Lige konferencija na ''OPAP areni'' u Atini (21.00). Pirej je od Atine udaljen samo desetak kilometara, tako da je jasno ko će imati veću podršku na ovom meču, ali uloga blagog favorita ipak pripada Violi koja se nada da će biti uspešnija nego što je bio slučaj pre godinu dana u Pragu.

29. 05. 2024. u 07:35

Komentari (0)

NA SAMO OKO 2 SATA LETA OD VAS: Nikad povoljnije letovanje na afričkom Mediteranu!