MINISTAR UDOVIČIĆ POSETIO VALJEVO I LJIG: Nastavljamo sa promocijom pravih vrednosti i zdravog života

Novosti online

15. 03. 2022. u 18:38

MINISTAR omladine i sporta Vanja Udovičić danas je, u sklopu svojih redovnih aktivnosti, posetio grad Valjevo i opštinu Ljig.

МИНИСТАР УДОВИЧИЋ ПОСЕТИО ВАЉЕВО И ЉИГ: Настављамо са промоцијом правих вредности и здравог живота

Foto: Ministarstvo omladine i sporta

Nastavljena je akcija opremanja fiskulturnih sala širom Srbije koju Ministarstvo omladine i sporta sprovodi godinama unazad.

Foto: Ministarstvo omladine i sporta

Komplete nove sportske opreme i rekvizita koji se sastoje od dva gola sa mrežama, dve table sa obručima, mreže za odbojku i 40 lopti, dobile su Valjevska gimnazija i Osnovna škola “Sava Kerković” u Ljigu.

Ministar Udovičić je posetio i sportsku halu u Valjevu, koja odnedavno nosi ime po generalu Svetomiru Đukiću, osnivaču Srpskog olimpijskog kluba i doživotnom počasnom potpredsedniku Međunarodnog olimpijskog komiteta.

Foto: Ministarstvo omladine i sporta

Tokom posete Ljigu, ministar Udovičić se družio sa sportistima Košarkaškog kluba “Babajić”, i Odbojkaškog kluba “Spartak” kojima je uručio nove komplete sportske opreme.

Foto: Ministarstvo omladine i sporta

Fiskulturne sale su mesta gde mnoga deca prvi put razviju interesovanje za sport, i zato je neophodno da im omogućimo što bolje uslove za to, da bi časovi fizičkog vaspitanja bili što sadržajniji čemu će svakako doprineti nova sportska oprema i rekviziti za četiri kolektivna sporta - za fudbal, košarku, odbojku i rukomet.

Foto: Ministarstvo omladine i sporta

- Nastavljamo obilaske opština i gradova širom Srbije jer smatramo da je direktna i neposredna komunikacija najbolji način da uvidimo potrebe kako naših sportista i rekreativaca, tako i naših najmlađih u sistemu školskog sporta - izjavio je ministar Udovičić.

Foto: Ministarstvo omladine i sporta

20 odsto veći budžet za mlade je snažna poruka

Povećanje budžeta za 20 odsto u poslednje dve godine, snažna je poruka celokupnom omladinskom sektoru, poručio je Udovičić, koji je učestovao na panelu "Dijalog lidera naše zemlje", u organizaciji SKONUS-a. Udovičić je rekao da su resorno Ministarstvo i studenti pokazali da su spremni da stvaraju bolje društvo i, kaže, realizuju konstruktivne ideje. "Opredelili smo se za ulaganje u mlade, prepoznajemo odgovorne i mlade ljude", rekao je Udovičić na skupu i zahvalio svim volonterima u vreme pandemije kovida -19.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
SPEKTAKL U ATINI: Olimpijakos bi da ispiše istoriju, viola da prekine post bez trofeja dug 23 godine!

SPEKTAKL U ATINI: Olimpijakos bi da ispiše istoriju, "viola" da prekine post bez trofeja dug 23 godine!

GRČKI velikan Olimpijakos i prošlogodišnji vicešampion Fiorentina boriće se za naslov novog prvaka Lige konferencija na ''OPAP areni'' u Atini (21.00). Pirej je od Atine udaljen samo desetak kilometara, tako da je jasno ko će imati veću podršku na ovom meču, ali uloga blagog favorita ipak pripada Violi koja se nada da će biti uspešnija nego što je bio slučaj pre godinu dana u Pragu.

29. 05. 2024. u 07:35

Komentari (0)

ROLAN GAROS UVEO VELIKU PROMENU: Novak Đoković je oduševljen!