"HRVAT, ŠIPTAR, BALIJA" NIJE GOVOR MRŽNJE: Oglasilo se Više javno tužilaštvo povodom uvredljivog transparenta "delija" (VIDEO)

Novosti online

08. 02. 2022. u 13:19

NI POSLE dva dana ne smiruje se bura oko Mirka Vičevića, legendarnog jugoslovenskog vaterpoliste koji se našao na meti navijača Crvene zvezde po preuzimanju crveno-belih. Delije novom treneru ne mogu da oproste članstvo u DPS-u, a zbog sumnji da je reč o krivičnom delu širenja nacionalne, rasne i verske mržnje, jer je Vičević pripadnik hrvatske nacionalne zajednice u Crnoj Gori, olasilo se i Više javno tužilašvo.

ХРВАТ, ШИПТАР, БАЛИЈА НИЈЕ ГОВОР МРЖЊЕ: Огласило се Више јавно тужилаштво поводом увредљивог транспарента делија (ВИДЕО)

FOTO: M. Vukadinović

Povodom interesovanja javnosti, u vezi sa događajem na vaterpolo utakmici Crvena zvezda - Šabac, Više javno tužilaštvo u Beogradu daje sledeće saopštenje:

- O navedenom događaju obavešten je dežurni zamenik Višeg javnog tužilaštva u Beogradu, koji je smatrao da se u radnjama učesnika događaja nisu stekli elementi krivičnog dela izazivanje nacionalne, rasne i verske mržnje i netrpeljivosti, već da isticanje transparenta sa natpisom "Šiptar, Hrvat, Balija, nisu moja bratija" može da predstavlja kršenje Zakona o javnom redu i miru.

- Imajući u vidu da je u konkretnom slučaju moglo da bude učinjeno protivpravno delo kojim se na javnom mestu ugrožava ili narušava javni red i mir, stvara uznemirenje ili ugrožava sigurnost građana, ometa kretanje građana na javnim mestima ili ostvarivanje njihovih prava i sloboda, vređa moral i ugrožava opšta sigurnost imovine, tužilaštvo smatra da su se u radnjama lica koja su istakla transparent, eventualno stekli elementi prekršaja protiv javnog reda i mira, zbog čega je dežurni zamenik javnog tužioca uputio policiju na konsultaciju sa dežurnim sudijom Prekršajnog suda.

BONUS VIDEO - MASKOTA JE BIO VUČKO: Pre 38 godina otvorene su Zimske olimpijske igre u Sarajevu

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
SPEKTAKL U ATINI: Olimpijakos bi da ispiše istoriju, viola da prekine post bez trofeja dug 23 godine!

SPEKTAKL U ATINI: Olimpijakos bi da ispiše istoriju, "viola" da prekine post bez trofeja dug 23 godine!

GRČKI velikan Olimpijakos i prošlogodišnji vicešampion Fiorentina boriće se za naslov novog prvaka Lige konferencija na ''OPAP areni'' u Atini (21.00). Pirej je od Atine udaljen samo desetak kilometara, tako da je jasno ko će imati veću podršku na ovom meču, ali uloga blagog favorita ipak pripada Violi koja se nada da će biti uspešnija nego što je bio slučaj pre godinu dana u Pragu.

29. 05. 2024. u 07:35

OVO JE ISTINA O TEŠKO BOLESNOM SINU: Ne, nije tačno da je Novak Đoković odbio da slavi poene

OVO JE ISTINA O TEŠKO BOLESNOM SINU: Ne, nije tačno da je Novak Đoković odbio da slavi poene

Novak Đoković je na Rolan Garos došao sa dodatnim teretom, kakav ga obično nije pratio na putu ka velikim teniskim uspesima. Ne samo da nije osvojio nijednu titulu u 2024, već nije odigrao nijedno finale. Padale su mu i tuđe metalne flaše na glavu, borio se sa zdravstvenim tegobama, a onda je neko rešio da izmisli jednu "emotivnu priču" koja veze sa istinom nema.

29. 05. 2024. u 16:55

Komentari (0)

OVO JE ISTINA O TEŠKO BOLESNOM SINU: Ne, nije tačno da je Novak Đoković odbio da slavi poene