HRVATI KUKAJU I NE VERUJU: Kako bez njih na Srbe

Novosti online

05. 01. 2022. u 07:43

KORONA je razorila rukometnu reprezentaciju Francuske, pojavila se i u Srbiji, selektor Toni Đerona je juče bio pozitivan, kao i reprezentativci Vladimir Cupara i Bogdan Radivojević.

ХРВАТИ КУКАЈУ И НЕ ВЕРУЈУ: Како без њих на Србе

Foto: EPA

Međutim, nema kukanja, koga nema bez njega se može i mora, a ako se doda i odsustvo Petra Nenadića, najboljeg rukometaša "orlova", zna se u kolikom smo problemu.

Ništa manje nego Hrvati, koji "jauču" po čitav dan. Naime, korona je ušla i u reprezentaciju Hrvatske, zaraženi su iskusni predvodnik ekipe Domagoj Duvnjak (33), kao i as Barselone Luka Cindrić (28).

Sedam dana pre početka Evropskog prvenstva, na kojem će Hrvatska igrati u grupi sa Srbijom i Francuskom, "kockasti" su u neverici.

Hrvatski savez saopštio je da su PCR testovi u ponedeljak ujutru potvrdili prisustvo korone kod Duvnjaka i Cindrića, uz objašnjenje da se oni osećaju dobro i da imaju blaže simptome.

- Naravno, prema propisanom protokolu stavljeni su u izolaciju. Svi ostali igrači i članovi stručnog štaba negativni su i nastavljaju sa redovnim treninzima. Za svaki slučaj, 5. januara svi će ponovo imati PCR testiranje - saopštio je tamošnji savez.

Već je poznato da selektor Hrvatske Hrvoje Horvat umesto Luke Cindrića može da pozove Igora Karačića ili Domagoja Pavlovića, dok bi umesto Duvnjaka u tim mogli da budu uključeni Stipe Mandalinić i Ivan Slišković.

Foto: Printskrin

 

Ipak, i pored širokog rostera i kvalitetnih zamena Hrvati ne prestaju da kukaju. U tome prednjače 24sata.hr, čiji naslov glasi: Nebulozno pravilo: Da se Cindrić i Duvnjak oporave do početka, ne smeju igrati prvi krug Evra!?

- U takvoj situaciji upitno je hoće li Duvnjak i Cindrić uopšte zaigrati na EP jer u konkurenciji Francuske, Srbije i Ukrajine treba biti među prva dva. I Francuzi i Srbi imaju svoje probleme, samo su ovi naši neplanirani ipak malo veći - plaše se Hrvati Srbije kao nikad u rukometu.

Sve u svemu, neće biti lako ni Srbiji ni Francuskoj, a čini se ponajmanje Hrvatima...

BONUS VIDEO

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UEFA GLEDA I NE VERUJE: Evo šta će Belorusija da uradi zbog EURO 2024