VRATILE SRBIJU U ELITU: Drago mi je zbog države, kluba, kao i samog grada

S. KRSTOVIĆ

05. 11. 2021. u 18:50

U PODVIG je uvek potrebno verovati. To su dokazale maestralne odbojkašice Uba.

ВРАТИЛЕ СРБИЈУ У ЕЛИТУ: Драго ми је због државе, клуба, као и самог града

FOTO: CEV

 Prvakinje Srbije su, posle pobede u prvom meču (3:2), prekjuče u Atini u revanš meču trećeg kruga kvalifikacija šokirale favorizovani Olimpijakos sa 3:0 i plasirale se u grupnu fazu Lige šampiona. Sada ih očekuju velikani u grupi E: Imoko Koneljano, Hemik Police i Niređhaza.

- Mislim da u trenutku niko nije bio svestan onoga što smo uradile i daleko od toga da smo očekivale da će utakmica u Atini biti laka, naročito posle prve utakmice koju smo jedva dobili kod nas - 3:2. Kada pogledate 3:0 svi bi rekli da je bilo lagano. Ali, nije. Zaista je bilo iscrpljujuća, teška i naporna utakmica. Vratili smo srpsku odbojku u Ligu šampiona i jako mi je drago zbog toga. Naročito zbog kluba, samog grada, jer puno ulaže u sport.

Ubljanke nisu bile favoritkinje u dvomeču sa grčkim šampionom.

- U neku ruku to nam je bila olakšavajuća okolnost. Nismo imali tu vrstu pritiska. Najbitnije da smo revanš odigrale baš kao tim i to je prevagnulo da ih dobijemo u oba meča.

Na opasku da su posle 3:2 u Ubu znale da moraju da pobede, Rankovićeva ističe:

- Računale smo ako izgubimo sa 3:2 da ćemo igrati zlati set. U glavama smo bile spremne da postoji mogućnost da odigramo šest setova. Bile smo psihički spremne za odlučujući meč.
U Ligi šampiona startuju 24. novembra kada u Trevizu idu na megdan evropskom prvaku Koneljanu.

- Sam podatak da nisu izgubili 70 utakmica govori koliko su jake, da imaju najbolje svetske igračice. Poljakinje predvode naše Brakočevićeva i Milenkovićeva, a tu su i Mađarice. Trenutno ne razmišljamo o tome, nemamo nikakav pritisak. Imamo neke ciljeve da ispunimo, već u nedelju nas čeka težak prvenstveni duel sa Crvenom zvezdom. Raspored je gust, tako da moramo da idemo korak po korak - ističe Rankovićeva. 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO VUČIĆ NE POBEDI, SRBIJU ČEKAJU TEŠKI DANI PO SVIM PITANJIMA... Darko Miličić poslao važnu poruku o aktuelnoj političkoj situaciji (VIDEO)