SRBIJA JE OVO ČEKALA GODINAMA! Konačno imamo tim u Ligi šampiona za odbojkašice

Novosti online

04. 11. 2021. u 18:18

PREVIŠE dugo je zemlja koja ima toliko uspeha u reprezentativnoj odbojci čekala na ovakvu radost.

СРБИЈА ЈЕ ОВО ЧЕКАЛА ГОДИНАМА! Коначно имамо тим у Лиги шампиона за одбојкашице

ŽOK Ub

Ub, prvak Srbije u konkurenciji odbojkašica, igraće u E grupi Lige šampiona 2022, a rivali će mu biti italijanski Imoko Koneljano, poljski Hemik Police i mađarska Niređhaza.

Obdojkašice Uba su plasman izborile jer su u 3. kolu kvalifikacija eliminisale grčki Olimpijakos dvema pobedama.

Danas u Pireju, u revanš utakmici, srpski klub je savladao grčki sa 3:0, po setovima 25:19, 25:23 i 33:31, posle 87 minuta igre. Najefikasnija na meču bila je Ljiljana Ranković, sa 19 osvojenih poena, a pet manje je osvojila Ljubica Kecman, koja je imala četiri bloka, jedan manje od Sofije Medić.

ŽOK Ub

Odbojkašice Uba

U prvoj utakmici, odigranoj u Ubu, šampionke naše zemlje su trijumfovale sa 3:2 (16:25, 25:23, 25:19, 18:25, 15:13). 

Srbija će tako imati predstavnika u grupnoj fazi Lige šampiona u konkurenciji odbojkašica prvi put posle 2018. godine. Tada je Vizura Ruma zauzela treće mesto u C grupi iza ruskog Dinama iz Kazanja i poljskog Hemik iz Polica, a ispred bugarske Marice iz Plovdiva.

Ub će prvi meč u E grupi Lige šampiona 2022. odigrati protiv prvaka Evrope, italijanskog Imoko Koneljana, u sredu, 24. novembra od 19.30 časova u dvorani Palaverde u Trevizu. 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
AMERI U ŠOKU: Srpski monah im otkrio kako je Darko Miličić uspeo, a on - zašto se odrekao košarke, kupio 10.000 riba i nokautirao konja

AMERI U ŠOKU: Srpski monah im otkrio kako je Darko Miličić uspeo, a on - zašto se odrekao košarke, kupio 10.000 riba i nokautirao konja

Darko Miličić je jedna od najzanimljivijih ličnosti u našoj košarci. Svrstavan svojevremeno među najveće talente na svetu, izabaran je čak kao drugi pik na NBA draftu, ispred mnogih potonjih zvezda. U NBA ligi, međutim, nije uspeo. U Americi mu se i danas mnogi podsmevaju zbog toga. Ali… Upravo je ekipa najvećeg američkog sportskog medija, ESPN-a, ne tako davno doputovala u Srbiju da sazna nešto više o našem nekadašnjem reprezentativcu. Ono što su otkrili – zaprepastilo ih je.

07. 05. 2023. u 19:16

Komentari (0)

KAKO DA ZAČINITE BRAK? Radmila je bračni terapeut i ove savete treba da poslušate (VIDEO)