DATUNAŠVILI SREĆAN ZBOG ZLATA: Mi smo jedan tim, hvala svima, živela Srbija

Tanjug

11. 10. 2021. u 15:40

SRPSKI rvač Zurabi Datunašvili ponovo je obradovao našu zemlju, pošto je osvojio zlatnu medalju na Svetskom prvenstvu u Oslu. On nije krio oduševljenje zbog novog uspeha.

ДАТУНАШВИЛИ СРЕЋАН ЗБОГ ЗЛАТА: Ми смо један тим, хвала свима, живела Србија

FOTO: Tanjug

- Veoma sam srećan što sam u Srbiji, prošli smo dug put ove godine, ali napravili smo sjajne rezultate - rekao je srpski rvač Zurab Datunašvili po povratku u Beograd nakon osvajanja titule šampiona sveta u Oslu i dodao:

- Hvala svima, mi smo jedan tim i delimo uspeh. Hvala svima, živela Srbija - istakao je Zura, evropski i svetski šampion i bronzani sa Olimpijskih igara, koji je u Beogradu dočekan uz pesmu "Marš na Drinu".

Predsednik Rvačkog saveza Željko Trajković istakao je da su rezultati izuzetni.

- Čestitke Zurabiju, stručnom štabu. I ostali momci su se odlično borili. Posebno se zahvaljujem gruzijskoj federaciji, oni su velesila, radili smo zajedno, a uspeli smo da im "ukrademo" sportskom diplomatijom Zurabija. Verujem da će se ovi rezultati odraziti i na mlade snage i da imamo utaban put i za Pariz i Los Anđeles.

Trener Stojan Dobrev rekao je da je ovo trenutak koji nikad neće zaboraviti.

- Emotivan trenutak za nas, srećan sam zbog rezultata koje smo napravili.

Podršku rvaču dao je predsednik Sportskog saveza Srbije Davor Štefanek, olimpijski šampion iz Rija.

- Veliki rezultat za srpsko rvanje, pet šampionata zaredom medalja, tri svetska prvaka, malo koji sport može da se pohvali time. Čestitam ljudima koji su uz Zurabija, Stojan Dobrev i Voja Trajković. Posebno hvala Zuri, tri medalje, kad podvuče crtu može da bude prezadovoljan. Da mu je neko ponudio na početku godine, verovatno bi se zadovoljio samo bronzom, svaka čast. I da naredne godine u Beogradu imamo dva svetska prvaka i bar tri medalje - poručio je Štefanek.

BONUS VIDEO: Doček bronzanog rvača Zuraba Datunašvilija uz pesmu

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)