"KRALJ CIGANA" JE NAJBOLJI NA SVETU: Spektakularna borba u Las Vegasu, boks kakav dugo nismo gledali (VIDEO)

Novosti online

10. 10. 2021. u 07:55

Spektakularna borba, po mnogo čemu epski meč, bitka titana u Las Vegasu i odbrana WBC pojasa Tajsona Fjurija.

КРАЉ ЦИГАНА ЈЕ НАЈБОЉИ НА СВЕТУ: Спектакуларна борба у Лас Вегасу, бокс какав дуго нисмо гледали (ВИДЕО)

Foto AP

Nije uspeo Diontej Vajlder u prepunoj “Ti mobajl areni”, u Las Vegasu, pred domaćom bulikom da skine "kralja cigana" sa bokserskog trona.

Fjuri je prvi put odbranio ovaj pojas u karijeri, u svojoj 33. godini, ima skor od 31 pobede, od toga 20 nokautom, uz remi.

Vajlder se nije proslavio u trećem međusobnom duelu, odnosno revanšu drugog meča.

Prvi okršaj krajem 2018. završen je remijem, a u februaru 2020. je Fjuri slavio prekidom.

Sada je ostao i linealni šampion, što je zvanje koje je osvojio još 2015. godine pobedom nad Vladimirom Kličkom.

Ušao je Tajson Fjuri u “Ti mobajl arenu” rimski legionar i u skladu sa kostimom se ponašao u ringu. Pametnije je Britanac boksovao, bio je koncentrisaniji i staloženiji. Nije gubio glavu, čekao je Vajldera, koji se lavovski borio. 

Posle uvodnog odmeravanja snaga u prve dve runde, treća i četvrta donele su pregršt uzbuđenja. Uzdrmao je Fjuri američkog boksera, bio je hladan kao špricer, levom je pravio varku, a desnom zadavao udarce. Aperkat, pa kroše i zatim identičan sistem udaraca. Bacio je Vajldera na pod. Prvi put su Amerikancu oči bile van fokusa, gong ga je spasio... 

Mašina iz Mančestera krenula je da melje, činilo se da je “Kralj cigana” u potpunosti preuzeo kontrolu, a onda ga je Vajlder dva puta u četvrtoj rundi slao na patos. Veleobrt u Las Vegasu. 

Brzo je Tajson Fjuri došao sebi, sabrao se i krenuo opet da zadaje udarce. Bio je dominantniji, plesa po ringu sa vidnim viškom kilograma. Delovao je svežije, brže su mu noge radile i negde od sedme runde krenuo je u veliki nalet. Saterao ga je udarcima u ćošak, Amerikanac je odbijao da padne - samo je produžio agoniju. 

Bacao je Fjuri na konopce vajldera, u pojedinim momentima to nije bio boks, nego pravo rvanje. Imao je inicijativu šampion, čekao je pravi trenutak za napad i kada je osetio da može da završio borbu, krenuo je na sve ili ništa. U 11. rundi na 1:50 do kraja nokautirao Donteja Vajldera.

Fjuri je najavio napad na apsolutnu titulu teške kategorije, što niko nije ostvario u 21. veku.

"Kralj cigana" i pobednik revanša Usik – Džošua, u potencijalnom međusobnom duelu, doneli bi svetu prvog apsolutnog prvaka teškaša još od Lenoksa Luisa.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!