NOVOSAĐANIMA PRVI TROFEJ: Vojvodina bolja od Ribnice u finalu Superkupa u odbojci

G.Ćirović

05. 10. 2021. u 22:45

U FINALU ovogodišnjeg, 11. po redu Superkupa, odbojkaši novosadske Vojvodine pobedili su Ribnicu iz Kraljeva sa 3:1 (19:25, 26:24, 25:21, 25:21) i tako osvojili prvi trofej u sezoni, svoj ukupno četvrti u ovom takmičenju.

НОВОСАЂАНИМА ПРВИ ТРОФЕЈ: Војводина боља од Рибнице у финалу Суперкупа у одбојци

FOTO: OSS

Pred oko 1.500 gledalaca u kraljevačkoj novoj hali sportova kraj Ibra, Novosađani su kao aktuelni šampioni države potpuno zasluženo slavili protiv popularnih "musketara", aktuelnih osvajača nacionalnog Kupa i tako na najbolji način potvrdili svoje visoke ambicije ove sezone.

NAGRADA BOŠKANU

PRIZNANjE Slobodan Boškan najbolji trener/ u sezoni 2020/2021/FOTO: OSS

SLOBODAN Boškan, trener šampiona Vojvodine NS seme, u izboru Udruženja odbojkaških trenera Srbije proglašen je za najboljeg trenera u konkurenciji seniora u sezoni 2020/2021. Njemu je u pauzi između prvog i drugog seta meča Super kupa u Kraljevu nagradu uručio Duško Nikolić, predsednik UOTS.

Ribnica je dominantno osvojila prvi set, imala tri poena prednosti u drugom i čak četiri u trećem periodu igre, ali su igrači Vojvodine predvođeni kapitenom Simićem, Lukom i Nemanjom Čubrilo, Bajandićem, tehničarom Vilimanovićem, liberom Negićem, Mehićem, Migelom i korektorom Parapunovim smogli snage da naprave preokret i povedu sa 2:1.

U četvrtom, ispostaviće se i poslednjem setu na terenu su postojali samo puleni Slobodana Boškana i zasluženo slavili pobedu u utakmici za odbojkaške sladokusce.

- Osvojiti prvi trofej u sezoni pred kraljevačkom publikom koja odlično poznaje odbojku veliki je uspeh i još veće zadovoljstvo. Nadam se da ćemo ove sezone imati još prilike da se radujemo. Naš cilj je odbrana titule, a ni borbu za trofej u Kupu ove sezone nećemo zanemariti. Imamo kvalitet i pobednički duh za to – rekao je Stevan Simić, kapiten Vojvodine.

ŠAMPIONI Kapiten odbojkaša Vojvodine sa peharom/FOTO: OSS

Zadovoljstvo nije krio ni Lazar Bajandić koga je trener Boškan u igru uveo sredinom drugog seta.

- Presudilo je naše jedinstvo i timski duh. Odigrali smo srcem, uspeli da ispoštujemo taktiku i osvojimo pehar – istakao je jedan od junaka pobede Novosađana.

BONUS VIDEO: Dolazak bronzanih odbojkašica u Beograd

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
SPEKTAKL U ATINI: Olimpijakos bi da ispiše istoriju, viola da prekine post bez trofeja dug 23 godine!

SPEKTAKL U ATINI: Olimpijakos bi da ispiše istoriju, "viola" da prekine post bez trofeja dug 23 godine!

GRČKI velikan Olimpijakos i prošlogodišnji vicešampion Fiorentina boriće se za naslov novog prvaka Lige konferencija na ''OPAP areni'' u Atini (21.00). Pirej je od Atine udaljen samo desetak kilometara, tako da je jasno ko će imati veću podršku na ovom meču, ali uloga blagog favorita ipak pripada Violi koja se nada da će biti uspešnija nego što je bio slučaj pre godinu dana u Pragu.

29. 05. 2024. u 07:35

Komentari (0)

RAJ NA ZEMLJI! U ovom mestu letuju turisti iz inostranstva, a sada je dostupno i Srbima