BOŠKAN POSLE "MEMORIJALA VELIKANA": Vojvodina spremna za napad na trofeje

S. BAJIĆ

27. 09. 2021. u 21:27

ODBOJKAŠI Vojvodine spremni su za početak sezone u kojoj u odbranu titule kreću u subotu u Gornjem Milanovcu.

БОШКАН ПОСЛЕ МЕМОРИЈАЛА ВЕЛИКАНА: Војводина спремна за напад на трофеје

FOTO OK Vojvodina

To potvrđuje i Slobodan Boškan, šef stručnog štaba i sportski direktor našeg najuspešnijeg odbojkaškog kolektiva, koji i u nastupajućoj sezoni, juriša na trofeje.

Srpski šampion je minulog vikenda imao sjajnu, generalnu probu na 11. internacionalnom turniru "Memorijal velikana" odigranom u "Spensu", u znak sećanja na klupske legende, Žarka Petrovića i Radovana Dabića. Novosađani su nadigrali PAOK i Pariz volej, a izgubili od iskusne ekipe Fridrishafen, i zauzeli drugo mesto.

- Potpuno smo spremni za start sezone, s obzirom na to da smo mnogo dobro odradili pripreme, pa zaključno sa turnirom "Memorijal velikana" - potvrđuje Boškan. - Odigrali smo tri jake utakmice sa izuzetno kvalitetnim ekipama, što nam je bilo potrebno. Izgubili smo od Fridrihshafena (1:3) u utakmici koja je odlučivala o prvom mestu i to u kvalitetnoj odbojci s obe strane. Fridrihshafen je pokazao na celom turniru zavidan nivo odbojkaške igre, kojoj i mi težimo, i zasluženo je osvojio prvo mesto.

Boškan smatra, takođe, bitnom činjenicu da u igri njegovih izabranika ima prostora za napredak.

- Izvesno je da ćemo još napredovati i tome težimo. Važno je što smo pokazali kvalitet u igri kakvu neguje i forsira Fridrihshafen, učesnik Lige šampiona. Osetili smo tu vrstu kvaliteta i čvrstinu u igri sa kakvom ćemo se susresti u grupnoj fazi najelitnijeg evropskog takmičenja. U igri sistema blok-odbrana bio je vidljiv naš napredak i kvalitet, a pokazali smo i da dugo držimo koncentraciju i to za svaki poen - kaže Boškan.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna