ODBOJKAŠI U UTORAK PUTUJU U KRAKOV: Orlovi ne daju zlato

S. K.

27. 08. 2021. u 20:09

ODBOJKAŠI se polako pakuju za odlazak u Krakov na 32. EP koje se održava u Poljskoj, Češkoj, Estoniji i Finskoj, koje se igra od 1. do 19. septembra.

ОДБОЈКАШИ У УТОРАК ПУТУЈУ У КРАКОВ: Орлови не дају злато

FOTO: Odbojkaški savez Srbije

"Orlovi" brane zlato iz Pariza 2019, ali ne kriju da bi bili srećni sa bilo kojom medaljom. Srbi putuju 31. avgusta, a 2. septembra protiv Belgije startuju na šampionatu Starog kontinenta.

- Došli ste da vidite malo i nas, sjajne devojke su u prvom planu - obratio se sedmoj sili Kovač. - Došlo je vreme da idemo na EP, na kojem branimo titulu. Nadam se da će igrači biti na nivou kako bismo ostvarili što bolji rezultat.

Evropski prvaci u grupi A igraju još sa Ukrajinom, Poljskom, Portugalijom i Grčkom. Četiri ekipe idu dalje, a u nokaut-fazi spajaju se sa grupom C (Rusija, Finska, Severna Makedonija, Turska, Holandija i Španija).

- Sigurno je da su rezultati u grupi važni kako bismo izborili što slabijeg rivala u osmini finala. Standarno je da nas potcenjuju. Čitajući evropske odbojkaške portale u prvom planu su Francuska, Rusija, Poljska, pa tek onda dolazi četiri-pet zemlja. To treba da nas motiviše još više, da naš inat izađe na videlo i pokažemo da, što nas više potcenjuju, mi smo još bolji - naglasio je selektor Kovač.

SRBIJA 2021.

BOJE naše selekcije braniće: Jovović, Todorović (tehničari), Luburić, Atanasijević (korektori), Majstorović, Peković (libera), Podraščanin, Lisinac, Krsmanović, Okolić (blokeri), Petrić, Kovačević, Ivović i Perić (primači).

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KREĆE NAJVEĆI CIRKUS U KINI: Aston Martin najbrži na treningu