BIBIĆ ZADOVOLJAN DRUGIM MESTOM U BUDIMPEŠTI: Elzan se vraća u šampionsku formu

Novosti online

27. 08. 2021. u 09:07

PERSPEKTIVNI srpski srednjoprugaš Elzan Bibić (22) poprilično je zadovoljan svojom trkom na 1.500 metara na mitingu u Budimpešti, gde je osvojio drugo mesto i zabeležio svoj drugi najbolji rezulat u karijeri.

БИБИЋ ЗАДОВОЉАН ДРУГИМ МЕСТОМ У БУДИМПЕШТИ: Елзан се враћа у шампионску форму

FOTO: Privatna Arhiva

- Drago mi je što sam se najbolji način vratio na stazu, s obzirom na to da sam pauzirao šest meseci zbog zdravstvenih problema. Uspeo sam, iako sam mislio da će biti teško da se uopšte spremim za ovu sezonu - izjavio je Bibić.

Mladi Novopazarac je u utorak u prestonici Mađarske, u konkurenciji 12 atletičara, bio drugi u disciplini, rezultatom 3.36,71 minuta. Bolji od našeg asa bio je Španac Adel Mehal (3.36,51), a treće mesto je zauzeo Nemac Robert Farken (3.36,96).

Bibić će u subotu trčati 800 metara na mitingu u Ćupriji, a potom će 31. avgusta u italijanskom Roveretu i 5. septembra u poljskom Horzovu nastupiti na stazi od 3.000 metara.

- Posle toga slede pauza i oporavak od teške sezone za mene, a zatim i pripreme za zimu, gde me čekaju krosevi i ulične trke - najavio je Elzan.

Mladi atletičar započeo je sezonu tek početkom juna, kada je bio prvi na 3.000 i drugi na 1.500 metara na šampionatu Srbije u Kraljevu. Takođe, trijumfovao je na Ramazanskoj trci u Novom Pazaru na 2.000 metara i Prvenstvu Balkana na 1.500 metara u Smederevu, uz drugo mesto na Evropskom ekipnom prvenstvu Treće lige u Limasolu na 3.000 metara i četvrto na EP za mlađe seniore u Talinu na 1.500 metara.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna prestala da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna "prestala" da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

Rusija ovih dana sa ponosom ističe da na Evropskom prvenstvu u boksu čiji je domaćin Srbija njeni takmičari mogu da nastupaju uz sva državna znamenja, a i pod imenom zemlje iz koje su, kao i da se himna Ruske Federacije intonira kada neko od Rusa dođe do zlatne medalje. Međutim, baš sa tom himnom desio se jedan neočekivani problem. A onda je usledila vrlo emotivna scena...

28. 04. 2024. u 16:44

Komentari (0)

NOVAK ĐOKOVIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta je Rafael Nadal upravo rekao o Noletu u Madridu