TATA I MAMA ODBOJKAŠICA BOŠKOVIĆ: Ponosni smo na ćerke, navijaćemo za obe

D.CURAĆ

19. 08. 2021. u 16:00

Za porodicu Bošković današnja utakmica između Srbije i BiH biće posebno interesantna, ali, kako kaže Ljupko Bošković, otac sestara Tijane i Dajane koje će se prvi put u različitim državnim dresovima naći na supronim stranama, taj meč je potpuno neobičan, ne samo za njih već i za celokupno sportsku javnost.

ТАТА И МАМА ОДБОЈКАШИЦА БОШКОВИЋ: Поносни смо на ћерке, навијаћемо за обе

Foto arhiva VN

U poslednje vreme stalno odgovara na pitanje za koga će njegova supruga Vesna i on navijati u toj utakmici.

- Prijateljima u Bileći bez razmišljanja kažem da ću navijati za BiH. Tu nastane muk. Prvo gledaju u mene i ne veruju, a onda shvate da se radi o šali - rekao je Ljupko Bošković, za "Novosti", i dodaje: - Rekao sam curama neka samo odigraju dobro. I moja supruga i ja navijamo za obe, a moram priznati da je zaista lep osećaj što ćemo naše obe kćerke gledati na jednom ovako velikom takmičenju. Ponosni smo. Rekao sam im da ne razmišljaju o rezultatu, pogotovo što se zna da je Srbija apsolutni favorit i da se radi o odbojkaškoj velesili. Važno je da Tijana, a pogotovo Dajana, odigraju dobro prvu utakmicu radi samopouzdanja na sledećim mečevima - istakao je Ljupko.

Ljupko i njegova supruga Vesna međusobni duel svojih kćerki gledaće u "Areni", zajedno sa još nekoliko članova porodice. Inače, kada se kod Boškovića u Bileći gleda odbojka putem TV ekrana Ljupko i Vesna učestvuju u svakom poenu, dele savete i prate svaki korak odbojkašica. Na pitanje da li je pred utakmicu Srbija - BiH podelio različite savete svojim kćerkama Ljupko odgovara.

- Nisam, ali sam razmišljao da ako Srbija bude igrala utakmicu koja će možda odlučivati o prolazu BiH, zamolim Tijanu, pošto ne sumnjam da će Srbija proći grupu bez problema, malo smanji "gas" ne bi li BiH osvojila koji set i izborila plasman - kaže u šali otac Tijane i Dajane.

Tijana i Dajana Bošković imaju i brata Vuka, koji je takođe sportista i to sjajni košarkaš Igokee. Ljupko ističe da će i Vuk navijati za svoje starije sestre, da odigraju što bolje.

- On njih ne deli. Kada mu nešto treba, onda se obrati starijoj Dajani, a sa druge strane Tijana mu je sportski uzor. Vuk ne krije da želi da je pretekne - naglasio je Ljupko Bošković i još jednom istakao da su Vesna i on ponosni roditelji uspešnih sportista, ali i dobrih ljudi.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

VUČIĆ RASTURIO LAŽI LAŽNE DRŽAVE U NJUJORKU: Istina o Kosovu i Metohiji odzvanjala salom - Priština stvara nepodnošljive uslove za život Srba