AKVATLON NA GRADSKOM JEZERU U VRŠCU: Apsolutni pobednici Danko Vladimir i Iva Pavlović

J. J. BALjAK

11. 08. 2021. u 10:16

U OKVIRU „Vršačkog sportskog leta“ na Gradskom jezeru u Vršcu održano je državno prvenstvo u akvatlonu, na kom su učestvovali najbolji takmičari iz cele Srbije.

АКВАТЛОН НА ГРАДСКОМ ЈЕЗЕРУ У ВРШЦУ: Апсолутни победници Данко Владимир и Ива Павловић

Foto: J. J. BALjAK

Zahvaljujući prošlogodišnjoj sjajnoj organizaciji, Srpska triatlonska unija ponovo je Gradu Vršcu i lokalnom Triatlon klubu „Ahil“ poverila organizaciju ovog najmasovnijeg takmičenja u zemlji u toj disciplini.

Takmičenje je započelo trkama mlađih kategorija, a potom su odmerene snage u glavnoj trci. Učesnici su najpre u jezeru plivali 1.000 metara, a zatim su trčali šest krugova oko jezera, što predstavlja dužinu od 5.200 metara.

Apsolutni pobednik u muškoj kategoriji je Danko Vladimir, dok je kod devojaka najbolja bila Iva Pavlović iz Kragujevca. Posebnu kategoriju činili su najbrži Vrščani – kod muškaraca to je bio Andrej Cukanić, a kod žena Danijela Rizvić.

- Ambijent je bio fantastičan. Pobrinuli smo se da deca i navijači dobiju rekvizite za navijanje, da celu priču podignemo za stepenik više u odnosu na prošlu godinu. Trenutno smo jedini organizatori triatlona u Srbiji, koji obezbeđuju finišerske medalje za sve učesnike, od najmlađih do najstarijih – kaže Marko Rašić, član Gradskog veća za sport i omladinu.

Kristifor Manču, predsednik TK „Ahil“, poručio je svim učesnicima da će i naredne godine na Gradskom jezeru u Vršcu biti održan akvatlon broj tri, jer su se ponovo pokazali kao dobri domaćini. Zahvalio se svima koji su pomogli da ovo bude pravi spektakl.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

POJAVIO SE NOVI SNIMAK! Evo kako je Novak Đoković pogođen flašom u glavu (VIDEO)