MEDALJE SU NA NIŠANU: Andrea Arsović za "Novosti" o šansama strelaca u Tokiju

Č. VUKOVIĆ

03. 06. 2021. u 09:45

SRBIJU će na Olimpijskim igrama u Tokiju (23. jul - 8. avgust) predstavljati sedmoro strelaca. Među njima je i sjajna Andrea Arsović, višestruka šampionka, koja u svojoj riznici ima bezbroj medalja, a i u Japanu će biti jedan od glavnih aduta za pobedničko postolje.

МЕДАЉЕ СУ НА НИШАНУ: Андреа Арсовић за Новости о шансама стрелаца у Токију

Foto: D. Dozet

U susret najvećoj svetskoj sportskoj smotri, Andrea je, za "Novosti", govorila o pripremama i očekivanjima na takmičenju u Japanu.

- Imala sam jednu situaciju 2018/19 godine kada sam imala jednu polukrizu rezultata koja je učinila mnoge stvari boljim po mene zhvaljujući mom iskustvu koje sam stekla na prethodnim Olimpijskim igrama i bogatoj karijeri. To mi je pomoglo da to lakše podnesem i prebrodim, tako da su se rezultati 2019. godine mnogo poboljšali. Imala sam sve bolje i bolje rezultate koji su mi davali usmerenje da sam na pravom puta - rekla je Andrea Arsović u razgovoru za "Novosti" i dodala:

- Krajem februara 2020, pre nego što je počela situacija s koronom, osvojila sam bronzu na EP u Krakovu, pa su mi prvih deset dana karantina prijali da se odmorim. Ali, bilo je čudno, sve je naglo prekinuto, bili smo odvojeni od sportskih borilišta, treninga - priča Andrea.

Pandemija je sve više hvatala maha, MOK je otkazao Olimpijske igre, ali Andrea, koja je bila u dobroj formi, ne želi da razmišlja o tome šta bi bilo da su Igre održane kada je i bilo planirano.

- Trener i moj tim su rekli: "Spremamo se godinu dana duže" i gledali smo sve to sa pozitivne strane. To nam je omogućilo da napredujemo i postižemo još bolje rezultate.

Kad god se pomenu strelci, svi misle na medalje, pa tako i sada pred Tokio.

Srbija godinama unazad ima dosta uspeha u streljaštvu. Svi se i sada nadamo medaljama u Tokiju.

- Imamo puno takmičarki koje su osvajale medalje, koje su svima nama u streljaštvu pokazatelj da na velikim takmičenjima možemo da damo svoj maksimum, kao i da imamo sistemsko takmičenje koje nas dovodi do tih rezultat i odličan kadar koji radi sa nama. Ja verujem da povodom svih iskustava koje imam tog dana mogu da dam svoj maksimum da ovo takmičenje bude posebno - navela je Andrea i dodala:

- U bilo kom sportu da se takmičimo, svi od nas očekuju medalje. I mi želimo da ostvarimo najbolje rezultate. Ali, streljaštvo je vrlo specifično, pošto za 0,1 možete da uđete, ali i ne uđete u finale. Tog dana ću i ja, ali i svi ostali, dati svoj maksimum da bude sve kako treba.

Publike neće biti. Ipak, to za Andreu ne predstavlja problem.

- Već sedam-osam godina kako su promenila pravila i gde je dozvoljeno navijanje, sugerisanje morali smo da se prilagođavamo. To mi ipak neće biti problem, jer sam se takmičila u uslovima gde publika treba da bude mirna da se ništa ne čuje. Sa druge strane tu će biti strelci, gledaćemo jedno u drugog i gledaću da to iskoristim kao prednost. Ne treba da se osvrćemo na te spoljne faktore, već da svoj deo posla odradimo kako treba. Imamo podršku iz Srbije i od naših najbližih tako da verujem da će to da bude dovoljno.

 

ZASTAVA MOTIVIŠE

NA OI u Rio de Žaneiru zastavu naše zemlje nosila je Ivana Maksimović, koja je 2012. osvojila srebrnu medalju na Igrama u Londonu.

- Bili smo ponosni tog dana, jer je Ivana predstavljala i naš sport i Srbiju na najlepši mogući način, pogotovo jer je na Igrama u Londonu donela medalju, što je svima nama dalo podstrek da možemo da napravimo mnogo veće rezultate nego što i sami očekujemo - poručuje Andrea.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOKANTNE PROMENE: Zaboravite tenis kakav ste znali, biće dibidus drugačiji! Evo kako će se ubuduće odvijati