OLIMPIJSKA ŠAMPIONKA BESNA: "Nismo svi jednaki, Amerikanci imaju sve za sebe, a nas 130 baca u jednom krugu"

Novosti online

31. 07. 2021. u 11:15

AKTUELNA olimpijska šampionka u bacanju diska, Hrvatica Sandra Perković, plasirala se sa lakoćom u finale, ali je imala šta da poruči organizatorima atletskog takmičenja u Tokiju.

ОЛИМПИЈСКА ШАМПИОНКА БЕСНА: Нисмо сви једнаки, Американци имају све за себе, а нас 130 баца у једном кругу

FOTO: AP

- Imamo užasne uslove ovde. Stadion za treninge ima samo jedan krug za kladivo i disk, a ovde su 32 diskašice, isto toliko diskaša, pa isto toliko ljudi u kladivu, znači ukupno oko 130 bacača koristi samo jedan krug! A još ponekad u naše termine ubace i koplje -  otkrila je ona. 

U takvim uslovima je jako teško pripremiti se, jednostavno nema dovoljno prostora i vremena za trening. 

- Poslednji trening pre kvalifikacija sam počela u 9.30, još smo požurili da bismo došli što ranije, i bacala sam do 11.47, dakle dva sata i 17 minuta. I u tom sam vremenu uspjela baciti samo sedam hitaca, s time da sam bacala tri serije po dva hica i za sedmi sam se ugurala", otkrila je ona i rekla da je baš zbog nedostatka treninga bacala tri serije kvalifikacija, iako je odmah prebacila normu. 

Ipak, nije za sve situacija ista, pošto je nekima sve dozvoljeno.

- A da bi stvar bila još gora, svi ovde u Olimpijskom selu imamo zabranu kretanja, svako jutro testiranja na Kovid i još 101 stvar, ali zato Amerikanci imaju svoj stadion na koji mogu da odlaze i do kog imaju službeni prevoz. Tako da lepo mogu da idu na treninge, da u miru bacaju koliko god žele, bez stresa, i MOK im to dopušta. A koliko znam, u olimpijskom duhu je da smo svi smešteni u istom selu, da svi jedemo istu hranu, da se svi borimo na istom borilištu - zaključila je ljutita Sandra Perković. 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

POLICIJA BLOKIRA PRILAZ: Stigao bager u dvorište kuće gde je nestala mala Danka (FOTO/VIDEO)