VLADE ĐUROVIĆ ZA "NOVOSTI": Zvezda će igrati finale ABA lige

V. PRERADOVIĆ

08. 05. 2021. u 22:00

NISU uspeli košarkaši Crvene zvezde da dvokorakom uđu u sedmo jadransko finale, tako da će o pobedniku polufinalne plej-of serije sa Igokeom odlučivati majstorica, 11. maja u beogradskoj dvorani "Aleksandar Nikolić" (18.30).

ВЛАДЕ ЂУРОВИЋ ЗА НОВОСТИ: Звезда ће играти финале АБА лиге

STAV Vlade Đurović/FOTO: N. Paraušić

Taj duel će iz udobne pozicije pratiti Budućnost, koja je pobedom protiv Mornara u Baru najkraćim putem stigla do borbe za titulu i plasman u Evroligu.

O ubedljivom porazu crveno-belih u Laktašima i prognozi ko će izaći na crtu Podgoričanima u finalu, za "Novosti" govori naš proslavljeni trener Vlade Đurović.

- Normalno je očekivati da Zvezda pobedi, uz sve uvažavanje za Igokeu koja je iza sebe ostavila Cedevitu, Partizan, Megu. Ima dva stranca više, veći budžet, igra na svom terenu. Ne znam zbog čega je u drugoj utakmici delovalo da su neki igrači usplahireni. Volden je igrao kao junior: "Joj, da mi je dati koš". Čovek je šutirao 7/0. Lojd je imao ishitrene šuteve iz pogrešnih položaja, neverovatno. Ne znam uopšte zbog čega, jer utakmica nije bila odlučujuća za Zvezdu. Video sam da su igrači Mornara bili stegnuti, ali oni su znali da je gotovo ako izgube.

Neke scene iz Laktaša smatra neobičnim...

- Kada je Zvezda spustila na 15 razlike, pomoćni treneri skaču, overavaju sa igračima, lupaju ih po butinama: "Možemo mi". Čekaj, pa normalno je da možeš. U takvoj situaciji mogli su više da igraju Uskoković i Radanov. Šta se postiglo time što su igrali najbolji? Izgubili 13 razlike.

TIPUJEM NA MILOJEVIĆA

ĐUROVIĆ smatra da je Dejan Milojević veliki adut Budućnosti.

- Bajić je najviše izvukao iz tima, ali ja tipujem na Milojevića, koji svoju pozitivnu energiju prenosi na igrače i ima najveći uticaj. Ubedio je Rida da nije Jokić, da ne mora da ubaci 20 poena, ali da može da ima više skokova i rampi od Jokića.

Trener Igokee Dragan Bajić kipti od samopouzdanja i najavljuje pohod na pobedu u Beogradu.

- Poraz bi bio katastrofa za Zvezdu. Bez obzira na to što Bajić hrabri svoje igrače, Zvezda je kvalitetniji tim. I ne samo to, tu je i ime. Efes za klasu igra bolje od Reala, posebno otkad je Madrid ostao bez Kampaca. Pa opet je Real izjednačio na 2:2, jer je veliko ime, institucija. Da nabrojimo domaće igrače Igokee: Fundić, Jovanović, Ilić, Talić, Atić, Jošilo. Da neko od njih dođe kod trenera Zvezde i pita da li bi mogao da igra, svi bi se nasmejali. Možemo da kažemo da nisu vrhunski ni Lazić, Dobrić i Davidovac, ali ovi iz Igokee ipak ne mogu da se mere sa njima.

ODLUKA Trener Radonjić i igrači Crvene zvezde/FOTO: ABA liga

Dakle, prognoza za finale: Zvezda - Budućnost.

- Bez obzira na poraz u Laktašima, Zvezda je favorit da prođe i očekujem uzbudljivo finale protiv Budućnosti. Rid je bolji od oba Zvezdina centra, Kobs od Zvezdinih plejmejkera. Na te dve značajne pozicije oni su jači, na drugima nisu.

Zapratite Novosti sport na Fejsbuku

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

EKSKLUZIVNO: Pogledajte šta policija radi u kući Dankine majke (VIDEO)