DANILOVIĆ: DVE LICENCE ZA ABA LIGU! Jokić bi bio MVP da je Amerikanac

Novosti online

06. 05. 2021. u 10:13

PRED početak i pred kraj svake sezone, Evroliga i ABA liga dođu u žižu javnosti i već godinama “vrtimo” isto pitanje – da li će neki učesnik regionalne lige dobiti licencu?

ДАНИЛОВИЋ: ДВЕ ЛИЦЕНЦЕ ЗА АБА ЛИГУ! Јокић би био МВП да је Американац

FOTO: Nebojša Paraušić

Nekoliko godina unazad gledali smo Crvenu zvezdu u elitnom takmičenju, a sada se po tom pitanju oglasio i legendarni košarkaš i predsednik Košarkaškog saveza Srbije, Predrag Danilović.

– Iz iskustva koje imam, a ono nije malo, nikada ne možete da bude sigurni u ono što kažu iz Evrolige. Ako je iko trebalo da dobije licencu, to je bio Partizan. Pa su je dali Prokomu, koji je naredne godine ugašen. Nisam siguran da Evroliga gaji veliku ljubav prema klubovima iz ovog regiona – rekao je Danilović za Kurir i dodao:

– Odnosno, gledam prvenstveno Srbiju… Po svim parametrima, dva kluba moraju da imaju A licencu. Po tradiciji, igračima koji su napravili tu Evroligu, po ljudima koji su radili u Fiba, popularnosti sporta. To je minimum poštenja.

Dotakao se Danilović i mladih igrača, a ponajviše Alekseja Pokuševskog i Filipa Petruševa, koji su ove sezone zasita zablistali.

– Ima fenomenalnih klinaca, već petnaestak godina kasnije sazrevaju i mnogo duže traju. U naše vreme ako sa 21 ili 22 godine ništa nisi uradio maltene si bio otpisan. Ne treba ni njih dizati u nebesa, jer mi smo narod sklon ekstremima. Imali smo generaciju koja je dva puta bila najbolja u Evropi, pa je za dve godine ispala u B diviziju – kaže Danilović.

Naravno, nezaobilazna tema je i Nikola Jokić.

– Jokić se igra košarke i milina ga je gledati. Svaka mu čast. Da je nekim slučajem Amerikanac, bio bi već šest puta MVP. Odavno niko ne može da mu nađe nešto negativno. Osim što je dobar dečko, to je jedino – nasmejao se Danilović.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)