BOGDANOVIĆ O SARADNJI SA JANGOM: Svako igra svoju igru, sa dobrim igračima moraš da pričaš!

Novosti online

04. 05. 2021. u 10:08

SRPSKI reprezentativac Bogdan Bogdanović bio je zadovoljan nakon još jedne odlične partije.

БОГДАНОВИЋ О САРАДЊИ СА ЈАНГОМ: Свако игра своју игру, са добрим играчима мораш да причаш!

FOTO: AP

On je ubacio sedam trojki za poluvreme i meč završio sa ukupno 25 poena, u pobedi Atlanta Hoksa nad Portland TrejlBlejzersima.

Bogdan je sjajnu formu iz aprila, gde je bio najbolji trojkaš Istoka, preneo i na početak maja. Može se reći, "zagreva" se za plej-of.

- Došli smo do kraja sezone, svaka utakmica je važna. Svi znamo šta je krajnji cilj u ovoj trci. Gledamo da izbegnemo plej-in turnir. Sami smo sebi izgradili dobru poziciju i sami kontrolišemo svoju sudbinu. Ne možemo da mislimo unapred, ima još utakmica, ali za sada je sve dobro, rekao je Bogdanović.

Zanimljivo pitanje dobio je na konferenciji od evropskog novinara. Pitao ga je da uporedi partije iz Fenerbahčea iz 2017. godine sa partijama koje sada pruža u Hoksima.

- Vidim sličnosti, ali osećam da je tamo sezona bila kraća. Ovo je duga sezona, drugačiji nivo, drugačiji stil. Isto je ali je i različito. Moja uloga se mnogo promenila od Ol-stara i u Fenerbahčeu sam igrao pleja, probao sam da nađem pozicije momcima, ali ovde imam više prilike i veću ulogu ofanzivno.

O saradnji sa Jangom.

- U Evropi sam naučio da kada igraš sa dobrim igračima, moraš sa njima da pričaš. Svi imamo svoj ego, svako ima svoju igru. To moraš da staviš po strani i da pomogneš drugima. Naučio sam u Evropi u timovima sam igrao i sa igračima sa kojima sam igrao. To je proces. Pričao sam o hemiji, od toga počinje. Svako u svlačionici zna da je Tre Jang igrač ove franšize, ali on zna da mora da se dobro nosi sa tim. On se dobro nosi sa tim, vidi se to, sjajno je koliko zrelo razmišlja. Nekada se svađamo, verbalno ali zato što hoćemo da pobedimo. Ne zanima me šta bilo ko drugi kaže, svi hoćemo da pobedimo. Ne volimo da gubimo i tu počinje svađa. Ako gubimo i ne svađamo se nešto nije kako treba. Niko ne voli poraz. Odatle počinje. Ako gubiš onda ćeš videti loše akcije, sebičluk. Ako dobijamo, onda ćeš videti lepu košarku, ekipa će igrati kao da igra šah. Gledaće korak unapred. Tu se onda ne radi o pobedi, nekoliko mečeva smo i mi izgubili jer nismo igrali kako treba. Treba iznutra da osećaš da ti nešto smeta, da imaš osećaj da je nešto loše i onda treba da se vratiš da ispravi, zaključio je Bogdan.

(B92) 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)