POSLEDNJE KOLO ABA LIGE: Drama na kraju

G. KELIĆ

21. 04. 2021. u 20:12

NEIZVESNOST i nervoza koja se oseća u vazduhu u jadranskoj košarci pre poslednjeg, 26. kola regularnog dela ABA lige (koje je na programu u ponedeljak i utorak) može nožem da se seče. Sem definitivnih kaparisanja pozicija sa kojih će se ući u plej-of, završni čin prve faze odrediće i koja ekipa će se uz Crvenu zvezdu, Budućnost i Igokeu naći u borbi za trofej, kao i koji će tim otići u baraž za opstanak.

ПОСЛЕДЊЕ КОЛО АБА ЛИГЕ: Драма на крају

FOTO: ABA liga

Zvezdi je potrebno da u utorak u gostima savlada Zadar i bez obzira na druge ishode zauzme pol-poziciju pred doigravanje, a samim tim i prednost domaćeg terena. Ukoliko položi oružje, Budućnost će biti lider jer joj se u poslednjem kolu piše pobeda nad Primorskom.

Najviše su život sebi zakomplikovali Ljubljančani koji su posle dva poraza od Zvezde, doživeli treći nenadano od Cibone i tako plasman u plej-of doveli u pitanje, s obzirom na to da se u igru nakon pobede nad Podgoričanima vratio gotovo prežaljeni Mornar.

Cedevita Olimpija će se kvalifikovati u polufinale sa četvrte pozicije jedino ako na svom parketu u utorak savlada Megu, a Igosi u istom danu budu bolji od Mornara.

Za Barane je situacija slična, ali oni mogu i kao treći u doigravanje ukoliko trijumfuju u Republici Srpskoj, dok bi ih i eventualni poraz odveo dalje sa četvrtog mesta ako kojim slučajem Mega pobedi Cedevitu.

U donjem domu je Borac napravio veliki korak ka opstanku pobedom na gostovanju Splitu i ako u ponedeljak u Čačku nadjačaju Cibonu bilo kojim rezultatom, obezbediće elitu i naredne sezone (pod uslovom da neki srpski tim ne osvoji ABA 2, jer bi tada zbog nacionalnog koeficijenta morali da sa tom ekipom odlučuju o putniku za ABA 1).

Takođe, Čačani će i sa porazom biti u prilici da opstanu ako Partizan savlada Split ili FMP Krku jer sa oba ta tima imaju bolji međusobni skor.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)