NURKIĆ ŠOKIRAO I BOŠNJAKE: Sramna objava košarkaša Portlanda kojom veliča ustaški režim i Pavelića (FOTO)

Novosti online

13. 04. 2021. u 09:36

KOŠARKAŠ iz Bosne i Hercegovine Jusuf Nurkić pre dve godine je izazvao skandal kad se pojavio u majici sa imenima muslimanskih zločinaca iz ratova devedesetih, a sada je podigao lestvicu na viši nivo!

НУРКИЋ ШОКИРАО И БОШЊАКЕ: Срамна објава кошаркаша Портланда којом велича усташки режим и Павелића (ФОТО)

FOTO: AP

Nurkić je povodom Ramazana objavio na tviteru fotografiju zagrebačke "džamije", zapravo nekadašnju zgradu Doma likovnih umetnosti u Zagrebu, čiji ulaz je pre Pavelićeve "intervencije" krasila bista kralja Petra prvog Oslobodioca.

Pavelić je zgradu Doma likovnih umetnosti kralja Petra prvog Oslobodioca izgrađenu 1938. godine pretvorio 1944. godine u džamiju koja je nazvana po njemu. On ju je lično i otvorio.

- U slavu i u znak ljubavi spram Alaha Boga Jedinoga, te u znak pažnje prema muslimanima, podiže poglavnik dr Ante Pavelić ovaj velebni hram u glavnom gradu Zagrebu da odani sinovi vitežkog naroda hrvatskoga, iskreni sledbenici uzvišene vere Islama, skrušenom molitvom jačaju pregalačke snage u borbi za odbranu i napredak lepe svoje domovine Nezavisne Države Hrvatske, koja da bi vazda sretna bila - pisalo je na ulaznim vratima ove "džamije".

Nurkić je svojom objavom šokirao i brojne sunarodnike, koji ga mole da ih ne bruka.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (5)

VELIKA FRKA U DENVERU: Nikola Jokić i NBA šampioni upali u probleme!