BORBA ZA PLEJ OF EVROLIGE: Real i Zenit ne zavise od drugih, Baskonija i Valensija se nadaju

V. P.

07. 04. 2021. u 18:56

ŠESTORKA sa bukiranim mestom u plej-ofu i kvartet u neizvesnoj borbi za preostala dva.

БОРБА ЗА ПЛЕЈ ОФ ЕВРОЛИГЕ: Реал и Зенит не зависе од других, Басконија и Валенсија се надају

FOTO: Evroliga

Poslednje kolo regularnog dela Evrolige i jedna zaostala utakmica odlučiće ko će se u doigravanju pridružiti Barseloni, CSKA, Efesu, Armaniju, Fenerbahčeu i Bajernu.

Kandidati su Real Madrid (19-14), Zenit (18-14), Baskonija (18-15) i Valensija (18-15). Ruski tim drži sudbinu u svojim rukama, pobede u Sankt Peterburgu protiv Makabija i Panatinaikosa garantuju mu plej-of kartu. Realu je potreban trijumf nad Fenerbahčeom u Istanbulu kako bi sigurno izbegao da propusti doigravanje prvi put od 2012.

"Kralju" ne ide naruku to što bi tim Igora Kokoškova pobedom mogao da osigura četvrto mesto i prednost domaćeg terena u plej-ofu, ukoliko Armani na svom terenu izgubi od Efesa. Real može u top 8 i u slučaju poraza na Bosforu ako Zenit izgubi jedan od dva preostala duela.

Poraz Madriđana od Fenera otvara vrata Valensiji, koja bi se plasirala pobedom protiv Baskonije. Istu računicu ima i ekipa trenera Duška Ivanovića, tako da dva španska tima priželjkuju pad Reala u Istanbulu.

Efes je već viđen na trećem mestu, a do četvrtog može da stigne i Bajern u slučaju poraza Fenera i Armanija. Bavarci mogu da padnu i na osmo ukoliko izgube u Barseloni, a pobede ostvare Efes, Real i Zenit. U tom slučaju, Trinkijerijeva ekipa igrala bi protiv Katalonaca i u plej-of seriji na tri pobede.

POZITIVAN SKOR NIJE DOVOLjAN

DVA tima sa pozitivnim skorom neće se plasirati u plej-of Evrolige, što se desilo samo jednom otkad je za sezonu 2016/2017. promenjen format elitnog takmičenja. Tada je bez doigravanja ostala Crvena zvezda sa 16 pobeda i 14 poraza. Isti skor imala je osmoplasirana Darušafaka, ali i dve pobede u duelima sa srpskim timom.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

POLICIJA BLOKIRA PRILAZ: Stigao bager u dvorište kuće gde je nestala mala Danka (FOTO/VIDEO)