SAŠIN VELIKI MINUS: Trener crno-belih na 25 mečeva zabeležio 11 pobeda i 14 poraza

G. KELIĆ

07. 03. 2021. u 21:08

MALO šta pozitivno je Sašo Filipovski doneo Partizanu. Slovenački stručnjak koji je početkom novembra 2020. godine na klupi crno-belih zamenio Vladu Šćepanovića, nije se u ova četiri meseca rada proslavio, kako sa rezultatima, tako i sa igrom koja je praktično negledljiva za sve navijače Partizana.

САШИН ВЕЛИКИ МИНУС: Тренер црно-белих на 25 мечева забележио 11 победа и 14 пораза

FOTO: ABA LIGA

Novim, šestim uzastopnim porazom u ABA ligi (najveći gubitnički niz u regionalnom nadmetanju), a četvrtim u svim takmičenjima je ozbiljno uzdrmao svoje mesto kao šefa stručnog štaba slavnog kluba.

Filipovski je do sada vodio 25 utakmica i trenutni bilans mu je 11 pobeda i čak 14 poraza u svim takmičenjima u kojima je klub nastupao (ABA, Evrokup, Kup). Sem instant šok-terapije i četiri uzastopna trijumfa u prve četiri utakmice, rezultati ekipe koju vodi Filipovski su i više nego neubedljivi i promenljivi.

"Valjak" nije pobedio na Jadranu tačno dva meseca (poslednji put 3. januara na gostovanju Splitu), dok je pored toga posle tri godine trofej namenjen pobedniku Kupa "Radivoja Koraća" predao u ruke najljućeg rivala.

Kao jedina pozitivna stvar se izdvaja plasman u Top 16 fazu Evrokupa, a čudnim spletom okolnosti još živi i nada za prolazak u najboljih osam. Pred njegovim izabranicima je u sredu susret sa ekipom Metropolitana u Ljubljani, u kojem eventualnom pobedom mogu da se domognu četvrfinala, što sa ove tačke gledišta deluje kao naučna fantastika.

Očigledno da Slovenac nije uspeo da nađe "žicu" sa igračima i po svemu sudeći ugovor koji je potpisan do kraja ove sezone neće biti produžavan ukoliko i bude odrađen do kraja. To je nagovestio i sam Filipovski, posle meča sa Cibonom:

- Situacija sigurno nije dobra. Prespavaću, pa ću da razgovaram sa upravom i ljudima iz kluba, kako bismo pronašli neko rešenje. Situacija nije dobra ni za mene, ni za klub.

Sada i odluka da se Vlado Šćepanović otpusti deluje pomalo preuranjena, tim pre što je crnogorski stručnjak u ulozi prvog trenera ekipe iz Humske bio na samo devet utakmica sa skorom od četiri pobede i pet poraza.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna prestala da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna "prestala" da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

Rusija ovih dana sa ponosom ističe da na Evropskom prvenstvu u boksu čiji je domaćin Srbija njeni takmičari mogu da nastupaju uz sva državna znamenja, a i pod imenom zemlje iz koje su, kao i da se himna Ruske Federacije intonira kada neko od Rusa dođe do zlatne medalje. Međutim, baš sa tom himnom desio se jedan neočekivani problem. A onda je usledila vrlo emotivna scena...

28. 04. 2024. u 19:44

Komentari (0)

RUSIJA JE ZGROŽENA: Ovo je najnoviji uslov za Ruse da bi učestvovali na Igrama Pariz 2024