OTIŠAO JE SIMBOL EPOHE, OSTALA PRAZNINA U SRCIMA NAVIJAČA: KK Partizan se dirljivom porukom oprostio od legendarnog kapitena

Novosti online

01. 03. 2021. u 20:09

LEGENDARNI kapiten i sportski direktor Partizana, preminuo je danas od posledica virusa Kovid 19.

ОТИШАО ЈЕ СИМБОЛ ЕПОХЕ, ОСТАЛА ПРАЗНИНА У СРЦИМА НАВИЈАЧА: КК Партизан се дирљивом поруком опростио од легендарног капитена

foto: tviter/kk partizan

Košarkaški klub Partizan oglasio se na zvaničnoj internet stranici i preko Tviter profila klub povodom ovog tragičnog događaja:

Nekada fenomenalni centar, lider koji je među navijačima crno-belih bio poznat i pod nadimkom "Sveti Sava", igrao je za prvi tim Partizana punih 12 godina. Osim u crno-belom timu, Savović je pre završetka karijere igrao za Granadu i Vojvodinu, a nastupao je i za A reprezentaciju Jugoslavije na Evropskom prvenstvu 1983. Plavi dres reprezentacije, Savović je nosio i kao junior 1979. odnosno kader 1977. 

U dresu Partizana, Savović je osvojio čak tri evropska Kupa Radivoj Korać, tri titule prvaka Jugoslavije i dva Kupa SFRJ. Na funkciji sportskog direktora, Milenko Savović je bio tokom čuvene sezone 1991/92, kada su crno-beli postali šampioni Evrope. Osim u sportu, Milenko Savović je dugo godina radio u kompaniji Telekom Srbija, kroz koju je održavao fenomenalnu saradnju sa svojim crno-belima. 

Odlaskom Milenka Savovića, ostaje velika praznina u srcima svih ljubitelja košarke i posebno navijača Partizana. Savović je bio simbol jedne čitave epohe koje se svi navijači crno-belih sećaju sa osmehom na licu. 

Nekadašnji kapiten i sportski direktor Partizana rođen je u Trebinju, 19. jula 1960. 

Vreme i mesto sahrane i komemoracije Milenka Savovića, biće objavljeni naknadno - stoji u saopštenju kluba.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

RUSI U ŠOKU: Evakuisali 1.500 takmičara iz Krokusa, nijedan nije stradao od terorista, a sad se bune: Što nas niste spasili ranije? (VIDEO)