DA NE ČEKAMO ŠVAJCARCE Košarkaši žele plasman na EP da obezbede već protiv Gruzije (FOTO)

V. P.

17. 02. 2021. u 19:13

PRED poslednje dve kvalifikacione utakmice za Evrobasket 2022, nepopunjeno je još 13 mesta za kontinentalni šampionat sa 24 učesnika.

ДА НЕ ЧЕКАМО ШВАЈЦАРЦЕ Кошаркаши желе пласман на ЕП да обезбеде већ против Грузије (ФОТО)

FOTO: KSS

Osim domaćina EP sa pravom direktnog plasmana (Češka, Nemačka, Gruzija, Italija), kroz prethodni FIBA "prozor" do završnice su stigli: BiH, Hrvatska, Grčka, Izrael, Slovenija, Španija i Ukrajina.

Među čak 14 timova koji mogu da im se pridruže posle petog kvalifikacionog meča, nalazi se i naš nacionalni tim.

Prvi način bi bio u skladu sa renomeom srpske košarke - pobeda protiv Gruzije u "mehuru" u Tbilisiju (petak, 16.00). "Orlovi" mogu da izbore plasman pre poslednje utakmice sa Švajcarskom (nedelja, 13.00) i u slučaju poraza od domaćina, ako Švajcarci savladaju Fince.

- Pokazaćemo da smo u vrhu svetske i evropske košarke, idemo u Gruziju bez ikakvih kalkulacija - rekao je pred put u Tbilisi naš reprezentativni bek Aleksa Avramović.

- I jedan i drugi rival su nam ostali dužni. Švajcarska nas je iznenadila u prošlom "prozoru", Gruzija nam je nanela onaj prvi poraz u Beogradu.

Ni kapiten Miroslav Raduljica ne želi da Srbija zavisi od poslednjeg meča, za koji stižu evroligaška pojačanja Vasilije Micić (Efes) i Marko Gudurić (Fenerbahče).

- Ove inače teške kvalifikacije dodatno su otežane pandemijom, moralo je sve vreme da se prati ko može da dođe. To nije izgovor za nas, već realnost. Idemo da završimo posao, želimo da dobijemo obe utakmice, bez obzira na to šta je potrebno za plasman na Evrobasket.

Orlovi su u sredu održali dva treninga kako bi se što bolje pripremili na uslove u dvorani „Tbilisi Sport Palas“, fotografije pogledajte u galeriji:

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

IZNENADNA SMRT: Preminuo Danilo Dončić