MIROSLAV BERIĆ O OČAJNOM PARTIZANU: Igrači se poigravaju ugledom kluba

G. KELIĆ

20. 01. 2021. u 21:30

UMESTO da se košarkaši Partizana sa gostovanja Metropolitanu vraćaju sa zvukovima najlepše šansone, posle ubedljivog poraza (79:62) i još jedne siromašne partije, melanholični taktovi crno-bele žalopojke su obuhvatile sve u klubu, od uprave, igrača, stručnog štaba i navijača.

МИРОСЛАВ БЕРИЋ О ОЧАЈНОМ ПАРТИЗАНУ: Играчи се поигравају угледом клуба

Košarkaši Partizana Foto KK Partizan

Ono što je najcrnje u ovoj crno-beloj tragediji, koja se odigrava od početka sezone, jeste to što se malo toga promenilo nabolje od odlaska Vlade Šćepanovića sa klupe. Pokušalo se sa određenim izmenama u igračkom kadru, dovođenjem novog trenera, ali pomeranja sa mrtve tačke su minimalna, praktično milimetarska.

Toga su svesni svi, a pogotovo nekadašnji proslavljeni igrač crno-belih Miroslav Berić, koga ovakvo stanje posebno pogađa.

- Jedno je izgubiti ili imati loše veče, ali zabrinjavajuć je pristup koji je ekipa imala. Vidi se da nema atmosfere, igrači na klupi nemaju reakciju. Uvek sam optimista, ali ovo je veoma loša slika Partizana, razočaran sam. Pet napada zaredom smo odigrali kao da smo na treningu. Trebalo je u poslednjih nekoliko minuta pokušati da se smanji razlika, pošto ovo nije kraj, igraju se revanši i svaki koš je bitan - istakao je Berić za "Novosti".

Foto: M.Vukadinović

Kontinuitet u igri je glavni začin koji nedostaje Partizanovoj kuhinji, a čini se da je taj nedostatak problem mentaliteta ekipe. Neretko se dešavalo da crno-beli zavise od raspoloženja pojedinaca, bilo da je to šuterska klinika Markusa Pejdža, MVP partija Ognjena Jaramaza ili dodatna motivisanost Rašona Tomasa.

- Govor tela je zabrinjavajući. Igrači se ponašaju kao da je u pitanju utakmica biznis lige. Opasno se igraju sa renomeom kluba. Sreća da je Zdovc uveo drugu petorku na kraju, jer bi razlika bila i veća od 17 poena. Pritom, Metropolitan nije bauk, sigurno da je Partizan lakše mogao ovde da napravi brejk nego u Rusiji protiv Lokomotive. Pitanje je šta ostaje ako se ispadne iz Evrokupa, za šta će se igrati - poentirao je bivši kapiten crno-belih.

FILIPOVSKI: NEMA DISCIPLINE

STRATEG "parnog valjka" Saša Filipovski nije imao razloga za optimizam posle ubedljivog poraza svojih izabranika.

- Nismo bili disciplinovani u napadu, tako da je nivo naše igre opao usled njihove agresivnosti. Sa druge strane, promašili smo nekoliko polaganja, a u odbrani smo dozvolili mnogo lakih poena posle igre jedan na jedan - kazao je Filipovski.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DANAS JE DOBAR DAN ZA SRBIJU: Vučić se oglasio sa važnim vestima (FOTO)