TOP 16 JE NA VIDIKU: Ne smemo da živimo u prošlosti

V. N.

08. 12. 2020. u 20:24

ZA razliku od regionalne ABA lige, košarkaši Partizana u daljini svog horizonta vide obrise Top 16 faze Evrokupa, a željenoj destinaciji bi mogli da budu za pedalj bliži ukoliko suttra (20.30) u Hali Sportova "Ranko Žeravica" savladaju "fenjeraša" grupe, Bahčešehir u 9. kolu Evrokupa.

ТОП 16 ЈЕ НА ВИДИКУ: Не смемо да живимо у прошлости

Foto ABA liga

Utakmica sa turskim timom dolazi posle bolnog i pre svega mentalno teškog udarca koji su crno-beli doživeli u Baru protiv Mornara, čime su plasman u plej-of Jadranske lige doveli u veliko pitanje. Međutim, možda je upravo istanbulska ekipa dobrodošla u ovom trenutku. Bahčešehir je izgubio sve šanse da se plasira u drugi krug evropskog takmičenja, dok im i u domaćem šampionatu gori pod nogama (izgubili četiri utakmice zaredom), tako da neke posebne želje i motivacije za ovaj duel ne postoje. Ipak, takvo činjenično stanje stvari ne zavarava trenera domaćih, Sašu Filipovskog.

- Ne potcenjujemo protivnika i ne smemo da živimo u prošlosti. Moramo da se koncentrišemo na neugodnu ekipu Bahčešehira, koja dolazi rasterećena i koja je opasna. Utakmice se igraju jedna za drugom i nemamo mnogo vremena da radimo na taktici, važno je pripremiti onu koja odgovara različitim opcijama odbrane - istakao je slovenački stručnjak.

Od prvog međusobnog duela (crno-beli pobedili 82:76), Turci su igrački kadar dopunili novim američkim akvizicijama. Pojačanje ispod koša je stiglo u liku Tomasa Robinsona, bivšeg NBA igrača i doskorašnjeg člana Himkija, dok je posle odlaska Aleksa Pereza u Fenerbahče, stigao Šenon Evans na poziciji organizatora igre. n

G. KELIĆ

FAVORITI Bil Mozli na meču u Turskoj Foto Evrokup


 

GORDIĆ: U DOBROJ SMO POZICIJI

PLEJMEJKER "valjka", Nemanja Gordić, svestan je da je njegov tim blizu plasmana u narednu rundu:

- Loše smo krenuli takmičenje, ali sada smo u dobroj poziciji. Poklopilo se i par drugih rezultata, pre svih porazi Venecije koji nam idu u prilog. Pobedom protiv Bahčešehira došli bismo na prag našeg cilja.

+ TABELA

EVROKUP

GRUPA B, 9. kolo: Ulm - Budućnost (sinoć). Danas: Mornar - Metropoliten 19.00, Breša - Unikaha 20.45. TABELA: Unikaha 6-2, Metropoliten 5-2, Budućnost 4-3, Ulm 3-5, Mornar 3-5, Breša 2-6.

GRUPA C, 9. kolo, danas: Monako - Virtus 19.00, Andora - Lokomotiva 20.00, Antverpen - Lijetkabelis 20.00. TABELA: Virtus 7-0, Lokomotiva 6-2, Monako 4-2, Andora 3-3, Lijetkabelis 1-6, Antverpen 0-8.

GRUPA D, 9. kolo: Cedevita O. - Trento (sinoć), Nanter - Promiteas (sinoć). Danas: G. Kanarija - Buraspor 21.00. TABELA: Trento 6-2, G. Kanarija 6-2, Cedevita O. 4-3, Nanter 3-4, Promiteas 2-4, Buraspor 0-6.


 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

BORIŠA SIMANIĆ ŠOKIRAO SVE! Evo šta je izjavio reprezentativac koji je izgubio bubreg igrajući za Srbiju (VIDEO)