PORAZ OD MORNARA UGROZIO PLASMAN U PLEJ-OF: Partizan na tankoj grani

V. P.

06. 12. 2020. u 19:28

ČETVRTI poraz Partizana u neizvesnoj završnici, već peti u devet utakmica ABA lige, ozbiljno je ugrozio plasman u plej-of.

ПОРАЗ ОД МОРНАРА УГРОЗИО ПЛАСМАН У ПЛЕЈ-ОФ: Партизан на танкој грани

FOTO : ABA liga

Crno-beli su trenutno u velikom zaostatku za najvećim konkurentima za doigravanje, bez obzira na činjenicu da će do kraja ligaškog dela takmičenja odigrati još 17 mečeva.

Mornar je trijumfom u Baru nad timom iz Humske stigao do skora 7-1, sa utakmicom manje protiv Borca u Čačku. Cedevita je na 5-1 i čekaju je odloženi dueli sa Budućnošću u Ljubljani, FMP u Železniku i Zadrom u gostima. Crvena zvezda i Budućnost večerašnji međusobni susret dočekuju bez poraza, s tim da će Podgoričani naknadno odigrati utakmice sa Cedevitom, Igokeom u "Morači" i Zadrom u gostima.

Bolji učinak od Partizana imaju i Mega sa skorom 7-2 i Igokea sa 5-2 i dva meča manje, protiv Budućnosti u Podgorici i FMP u Laktašima.

Problematično je i to što su crno-beli izgubili od direktnih rivala za plej-of - Zvezde, Budućnosti, Igokee i Mornara.

Partizan već sada ima više poraza nego prethodne sezone, u kojoj je do prekida poklekao samo četiri puta. Iako je sasvim dovoljno vremena za korekciju rezultata, da bi do toga došlo neophodne su hitne korekcije igre.

- Ostaje nam da naporno radimo, da napredujemo iz treninga u trening - rekao je Filipovski. - Igra nije konstantna, imamo crne rupe u organizaciji kada pada i koncentracija i disciplina. Pauza je malo izbacila iz ritma svaku ekipu, pa i nas. Treba naći put do pobede, a mi ga nismo našli u meču sa Mornarom.

SA TURCIMA ZA TOP 16

PRVI korak ka obnovi samopouzdanja je duel 9. kola Evrokupa sa turskim Bahčešehirom u Beogradu 9. decembra (20.30).

Partizan bi trijumfom u tom meču jednom nogom opkoračio prag plasmana u Top 16 fazu. Mogao bi i matematički da obezbedi učešće u narednoj grupnoj fazi, pod uslovom da Venecija izgubi od Huventuda.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024