ZVEZDA PALA U MINHENU: Bajern serijom u finišu meča stigao do pobede

Č. V.

06. 11. 2020. u 19:52 >> 22:31

KOŠARKAŠI Bajerna pobedili su Crvenu zvezdu u Minhenu sa 74:59 (18:14, 15:17, 22:20, 19:8) u 7. kolu Evrolige.

ЗВЕЗДА ПАЛА У МИНХЕНУ: Бајерн серијом у финишу меча стигао до победе

FOTO: KK Crvena zvezda

Očekivala se tvrda utakmica, takva je i bila. Meč je sve do poslednjeg minuta bio izjednačen, a onda je Vladimir Lučić trojkom (to mu je bio prvi koš iz igre) doveo domeće do najveće prednosti - 68:59 i tada je bilo jasno da je pobeda njegovog tima na vidiku.

Često se igralo u serijama, na kraju se Bajern bolje snašao i upisao novu pobedu u elitnom košarkaškom takmičenju.

Izabranici Saše Obradovića još uvek ne znaju za pobedu na strani u Evroligi. Do sada su izgubili od Fenerbahčea, Himkija i sada Bajerna.

Imali su crveno-beli svoje šanse da prelome meč i odnesu ceo plen za Beograd, ali kada je bilo potrebno u ključnim momentima su zakazali.

Treba istaći da su kod gostiju dobro igrali i sa velikom energijom Marko Jagodić-Kuridža i Kori Volden, koji je čak devet puta bio fauliran. Ta njihova dobra igra nije nagrađena uspehom.

Trener Bajerna Andrea Trinkijeri je uspeo ono što je malo ko do sada - zaustavio je u potpunosti najboljeg igrača gostiju, Džordana Lojda. Amerikanac je meč okončao sa devet poena, uz šut iz igre 2/14.

Bavarce su do trijumfa predvodili Vejd Boldvin i Nik Vajler-Bab koji su postigli po 15 poena. Na drugoj strani najbolji je bio Džoni O'Brajant sa 17 poena, pratio ga je pomenuti Kori Volden sa 12.

Bajern sada ima učinak 5-2, dok je skor Crvene zvezde 2-4.

Crveno-beli u narednom kolu gostuju Asvelu u odloženm meču, pa dočekuju Real Madrid, dok tim iz Minhena kod kuće igra protiv Valensije.

ČETVRTA ČETVRTINA: Bajern. C. zvezda 74:59

74:59 - Na kraju utakmice razlika je možda i veća nego što je trebala da bude.

68:59 - Lučić je prvim poenima iz igre odveo Bajern na do sada najvećih plus devet i u dobroj meri svoj tim približio pobedi.

61:59 - Dobro igrači Bajerna čuvaju Lojda, ali je najbolji igrač Zvezde posle serije promašaja uspeo da pogodi iz igre.

61:56 - Konsolidovali su se malo crveno-beli. Teri je pogodio posle alej-up kombinacije, a onda je polovičan sa linije penala bio O'Brajant. Sve to je primoralo Trinkijerija da posegne za minutom odmora.

61:53 - Dugo nije bilo poena u poslednjoj deonici. Bajern je dao dve trojke, dok se Zvezda muči u napadu.

TREĆA ČETVRTINA: Bajern - C. zvezda 55:51

55:51 - Nije Zvezda naplatila dobru odbranu Davidovca. Okliznuo se u prenosu lopte, Bajern je vratio posed i trojku je pogodio Vejler-Bab. To je bio poslednji koš u trećoj četvrtini.

50:48 - Ovoga puta seriju domaćih je zakucavanjem prekinuo Emanuel Teri. Dobro je reagovao posle odličnoh dodavanja Jagodića-Kuridže.

49:46 - Neverovatno koliko se igra u serijama na ovom meču. Ovoga puta je pravi domaći. Ona trenutno iznosi 7:0. Obradović je opet ragovao tajm-autom.

42:46 - Dobar momentum O'Brajanta. Amerikanac i poslednje pojačanje Zvezde je vezalo pet poena. Najpre je precizan bio pod košem, a onda je pogodio i prvu trojku.

38:39 - Sada je Italija na klupi Bajerna zatražio minut odmora. Razlog je serija gostiju 8:0. Posle trojke Voldena, van linije 6,75 je šut pogodio i Jagodić-Kuridža.

38:36 - Konačno je Zvezda našla način da probije odbranu domaćina. Najpre je pogodio Hol za dva, a potom je za tri precizan bio Kori Volden.

37:31 - Novi poena Tomasa. Obradović je prinuđen da pozove tajm-aut. Ovim poenima centra tima iz Minehna serija domaćeg tima je povećana na 11:0.

35:31 - Bajern je poenima Malkolma Tomasa otvorio drugi deo meča.

DRUGA ČETVRTINA: Bajern - C. zvezda 33:31

33:31 - Serijom 7:0 i poenima Boldvina domaći su opet došli do prednosti u ovoj do sada izjednačenoj utakmici.

31:31 - Lazić je uzvratio treneru Bavaraca tehičkom. Lučić je u toj situaciji realizovao tri slobodna bacanja, dva zbog faula i jedno zbog tehničke.

26:31 - Najveće vođstvo izabranika Saše Obradovića. Pre nekoliko minuta Andrea Trinkijeri je zbog prigovora zaradio tehničku grešku

24:26 - O'Brajtan pokazuje kakav kvalitet poseduje. Amerikanac je već upisao 11 poena. Svojim pogocima je crveno-bele doveo do nove prednosti.

23:21 - Zvezda je povela 20:21, ali je Đedović trojkom vratio prednost na stranu tima iz Minhena.

20:19 - Posle serije gostiju 5:0, trener domaćih Andrea Trinkijeri mora da pozove tajm-aut. Prve poene na utakmici postigao je najbolji igrač crveno-belih Džordan Lojd.

20:14 - Druga deonica je počela poenima igrača domaćeg tima Džonsona. Dva šuta za Zvezdu je prošio O'Brajant.

PRVA ČETVRTINA: Bajern - C. zvezda 18:14

18:14 - Bavarci su sa četiri vezana poena Džejlena Rejnoldsa okončali prvi period, posle kojeg imaju prednost.

14:14 - Dugo se igralo bez koša. To je prekuo O'Brajant pogotkom sa poludistance. Potom je opet bio precizan i doneo je izjednačenje svom timu.

12:10 - Igra se u serijama u Minhenu za sada. Grant je pogodio drugu trojku, a prve poene za crveno-bele je upisao O'Brajant.

7:8 - Gosti odgovaraju serijom 6:0. Hol je za to zaslužan pošto pogodio dva puta van linije 6,75.

7:2 - Domaćin je napravio seriju 7:0. Trojku je pogodio i Grant, dok je polovičan sa linije penala bio Vejd Boldvin.

3:2 - Prve poene na utakmici je postigla Zvezde. Precizan je bio Jagodić-Kuridža, ali je u sledećem napadu uzvratio Boldvin.

Zapratite Novosti sport na Fejsbuku

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (4)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna