DOŠLI SMO DA POBEDIMO: Bek Burga Danilo Anđušić za "Novosti" o večerašnjem duelu sa Partizanom - Napokon smo svi u stroju!

G. KELIĆ

28. 10. 2020. u 09:30

KOŠARKAŠE Partizana čeka novi izazov u Evropi. U dvoranu "Ranko Žeravica" večeras (20.30) dolazi francuski Burg u okviru 5. kola Evrokupa, tim za koji nastupa nekadašnji košarkaš crno-belih Danilo Anđušić (29).

ДОШЛИ СМО ДА ПОБЕДИМО: Бек Бурга Данило Анђушић за Новости о вечерашњем дуелу са Партизаном - Напокон смо сви у строју!

Danilo Anđušić / FOTO: Eurokup

Ekipa iz centralnog dela Francuske u srpsku prestonicu stiže posle turbulentnog perioda, u kome zbog virusa korona nisu odigrali utakmicu od početka oktobra.

"Bili smo u odličnom trenutku kada nas je korona zaustavila, igrali smo dobro i u francuskom prvenstvu i u Evrokupu. Ja sam dobro. Preležao sam kovid 19 još u avgustu, imam antitela i sada nisam u opasnosti. Imali smo osmoricu zaraženih igrača. Bukvalno nas je samo četvorica trenirala. Napokon smo svi u stroju i u Beograd smo došli po pobedu. Ne tražim alibi i verujem da imamo kvalitet da iznenadimo Partizan i pored toga što dugo nismo igrali".

Ova košarkaška sezona je po mnogo čemu čudnovata. Virusna pandemija ne jenjava, zbog čega je regularnost takmičenja ugrožena.

"Na nama je da se prilagodimo nastaloj situaciji. Ova sezona će biti neuobičajena po mnogo čemu. Sva sreća, pa su čelnici Evrolige promenili odluke o neodigranim utakmicama. Bili smo u opasnosti da izgubimo dva meča u Evrokupu sa 20:0. Pandemija ne pogađa samo nas sportiste, već i sve ostale ljude i najbitnije da zadržati zdravlje, verujem da će za sve ostalo da se nađe rešenje". 

Srpski "snajperista" tačno zna koji je najveći Partizanov kvalitet.

"Počeli su sezonu nešto slabije, potrebno je vreme kako bi se sve kockice složile. Međutim, sada su ostvarene dve veoma bitne pobede, protiv Bahčešehira u Turskoj i Cedevite Olimpije u ABA ligi. Sve bolje izgledaju. Ukoliko želimo da trijumfujemo, moramo da obratimo pažnju na njihovu igru u tranziciji i, pre svega, na ofanzivni skok. Skočni su i veoma dobri u tom segmentu, najviše zahvaljujući tome su i savladali Ljubljančane", ističe Anđušić.

Ubojiti bek već drugu godinu nastupa u Francuskoj, postavio se kao lider tima, trener Savo Vučević mu je dao slobodu u igri i Danilo mu to na najbolji mogući način vraća.

"Pronašao sam se ovde. Stvarno sam prezadovoljan celom ekipom, ambicijama kluba i životom u Francuskoj. Nastavili smo sa odličnim partijama od prošle sezone, ciljevi su svake godine sve veći, ove godine to je prolazak u top 16 fazu Evrokupa i plasman među prve četiri ekipe u prvenstvu - zaključuje Beograđanin. 

ŠĆEPANOVIĆ: HRABRO DO SLAVLjA


STRATEG "valjka", Vlado Šćepanović priželjkuje novu pobedu svoje ekipe, ali poziva i na oprez.

"Burg se nalazi u specifičnoj situaciji, koja ima svojih prednosti i mana. I mi imamo svojih problema, ali uprkos njima želimo da odigramo hrabro i odgovorno u oba pravca i samo tako ćemo doći do pobede".

Pratite "Novosti sport" na Fejsbuku 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna prestala da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna "prestala" da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

Rusija ovih dana sa ponosom ističe da na Evropskom prvenstvu u boksu čiji je domaćin Srbija njeni takmičari mogu da nastupaju uz sva državna znamenja, a i pod imenom zemlje iz koje su, kao i da se himna Ruske Federacije intonira kada neko od Rusa dođe do zlatne medalje. Međutim, baš sa tom himnom desio se jedan neočekivani problem. A onda je usledila vrlo emotivna scena...

28. 04. 2024. u 19:44

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!