STEFAN BIRČEVIĆ, SA FUNKCIJE SPORTSKOG DIREKTORA ZA "NOVOSTI": Igramo u Prvoj srpskoj ligi i napašćemo viši rang

G. K.

28. 10. 2020. u 08:05

PROSLAVLjENI srpski reprezentativac i doskorašnji košarkaš beogradskog Partizana, Stefan Birčević nalazi se na početku novog zadatka, jer odskora je sportski direktor Košarkaškog kluba Borac iz Lazarevca.

СТЕФАН БИРЧЕВИЋ, СА ФУНКЦИЈЕ СПОРТСКОГ ДИРЕКТОРА ЗА НОВОСТИ: Играмо у Првој српској лиги и напашћемо виши ранг

FOTO: Privatna Arhiva

Popularni Birča, za "Novosti", govori o tome šta ga je privuklo da se prihvati novog posla u jeku još aktivne igračke karijere i vrati se u rodni grad, kako bi pokušao da pomogne malom klubu koji sanja velike snove.

U Borcu sam već šest godina, tačnije otkad klub i postoji. Sa svojim zetom sam, zapravo, jedan od osnivača kluba. Sada se ta priča malo uozbiljila i krenula uzlaznom putanjom. Dobili smo podršku ozbiljnih ljudi u gradu i dogovorili se da dobijem zvaničnu funkciju. Na mene je pao zadatak da oformim tim, pošto sam znao dosta tih mladih momaka iz Lazarevca - odmah na početku razgovora je Birčević objasnio kako stvari stoje.

Klub je, takođe, skoro promenio ime. Umesto naziva LA Basket, na čelu sa novim Upravnim odborom je dogovoreno da se ime promeni u Borac, isto kao i lokalni fudbalski klub. Ambicije novog rukovodstva su sve veće.

FOTO: Privatna Arhiva

Birčević i glumac Milan Vasić


"Ove sezone ćemo igrati u Prvoj srpskoj ligi i odmah ćemo pokušati da se domognemo višeg ranga. Mislim da imamo velike šanse. Napravili smo dobar tim sa kvalitetnim trenerom, Markom Ljubojevićem, i uz sve to imamo sjajne uslove. Pojačani smo u svakom smislu, pre svega u organizacionom. Za predsednika je imenovan Vladimir Ilić, generalni direktor kompanije "Tigar" iz Pirota. Uz nas su: Ivan Marinković i Srđan Alimpijević, iz uprave EPS, kao i Boris Lazić, iz Oktagon beta. Na sve to, verujem i da će Opština da nam pomogne",  sa velikim samopouzdanjem u glasu zaključuje medaljama okićeni reprezentativac. 

IGRAĆU JOŠ PET GODINA

BIRČEVIĆ od rastanka sa Partizanom na kraju prošle sezone još nema novi angažman. Vredno trenira i mudro čeka ponudu koja bi se poklopila sa njegovim željama, ali i napominje da kraj još nije blizu.

"Igraću još najmanje četiri-pet godina. Iskreno, nemam ambicije da se posle karijere bavim trenerskim ili nekakvim funkcionerskim poslom. Ovo u Borcu je još na amaterskom nivou i uz idealan scenario, priča će se uozbiljiti taman kad odlučim da završim igračku karijeru".

Pratite "Novosti sport" na Fejsbuku 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

VELIKA FRKA U DENVERU: Nikola Jokić i NBA šampioni upali u probleme!