MEČ KARAKTERA: Partizan dočekuje neporaženu Cedevita Olimpiju u 4. kolu ABA lige (19.00)

Grujica Kelić

25. 10. 2020. u 09:17

IZAZOV jedan za drugim pristižu košarkašima Partizana, ovog puta u Jadranskoj ligi gde večeras od 19.00 u praznoj dvorani "Ranko Žeravica" na Novom Beogradu dočekuju ljubljansku Cedevita Olimpiju u okviru 4. kola regionalnog takmičenja.

МЕЧ КАРАКТЕРА: Партизан дочекује непоражену Цедевита Олимпију у 4. колу АБА лиге (19.00)

Vlado Šćepanović

Nema sumnje da je ovo derbi ovonedeljnog kola koji dolazi u boljem momentu po goste pošto su svi igrači (izuzev Matijanga koji ne igra od početka sezone) zdravi i oporavljeni od virusa korona. Sa druge strane, crno-beli u meč ulaze sa već poznatim problemima oko povreda Jaramaza i Mozlija.

- Igramo protiv ekipe koja je u ovom trenutku verovatno u mnogo boljoj situaciji nego mi. Imaju veći fond igrača i jednostavno su u boljoj formi, ali to ne znači ništa. Imam momke koji su već pokazali karakter i koji će ga pokazati i sada. Stojim iza njih, verujem u njih i mislim da Partizan u kakvom god sastavu da igra ima velike ambicije, a to je da ide na pobedu - jasan je trener "parnog valjka" Vlado Šćepanović.

"Zmajčeki" još ne znaju za poraz u ABA ligi, a posle Crvene zvezde su ubedljivo najefikasnija ekipa regiona. Dosta su menjali igrački kadar od prošle godine. Ostale su domaće uzdanice Jaka Blažič i Edo Murić, doveden je prekaljeni hrvatski plejmejker Roko Leni Ukić, dok su od stranih akvizicija angažovani Kendrik Peri, Džerod Džouns i Rion Braun, igrači koji dobro znaju svoju ulogu u ekipi.

- Očekuje nas utakmica protiv ekipe koja je pokazala da su nedavni problemi sa virusom korona daleko iza njih i da su u veoma dobroj formi. Igraju raznovrsno, sa puno igrača u rotaciji - rekao je Nemanja Dangubić pred današnji okršaj.

Suma sumarum, izazovan je zadatak pred crno-belima, međutim možda bi upravo jedna ovakva pobeda, protiv trenutno boljeg protivnika, bila plodonosna na više načina po Šćepanovićev sastav, pošto su dosad (izuzev Venecije) pobeđivali ekipe realno slabijeg kvaliteta.

GOLEMAC: BOLjI NEGO PROŠLE SEZONE

STRATEG slovenačkog tima Jurica Golemac zna da njegova ekipa ide na noge opasnom protivniku.

- Partizan je sastavio tim koji je bolji u odnosu na prošlu sezonu dovođenjem novih igrača. Nema nepoznanica, igraju sve bolje i bolje. Sezonu su počeli loše, ali u poslednje vreme popravljaju formu. U Beograd ne dolazimo sa belom zastavom, imamo svoje kvalitete i ako budemo igrali kako znamo, možemo ostvariti pobedu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)