VELIKI POSAO BARSELONE: Mirotić ostaje u klubu do 2025. godine

Novosti online

25. 09. 2020. u 17:48

BARSELONA i Nikola Mirotić! Ta saradnja će i dalje da traje. Očigledno da se crnogorskom košarkašu sa španskim pasošem sviđa u Kataloniji.

ВЕЛИКИ ПОСАО БАРСЕЛОНЕ: Миротић остаје у клубу до 2025. године

FOTO: AP

Umesto do 2022. godine (uz opciju produžetka za još jednu) kako je prvobitno bilo predviđeno - iskusni igrač se obavezao na vernost "Blaugrani" do 2025. godine.

Nema dileme da je ovo velika stvar za Barselonu, jer će Mirotić i u budućnosti biti glavni osolonac tima Šarunasa Jasikevičijusa.

- Srećan sam i zahvalan klubu što mi veruje. Lepo zvuči činjenica da ću još pet godina ostati u Barsi, nadam se da ćemo taj period obeležiti uspesima. Želim da na ovakvom poverenju uprave uzvratim dobrim partijama na parketu. Barsa mi je dala samopouzdanje. Svi znamo da se nije lako vratiti se evropskoj košarci posle NBA karijere, ali mi je Barselona ukazala veliku šansu, navijači me vole, osećam njihovu podršku, više puta sam govorio da sam iznenađen prijemom publike. Nadam se da će gledaoci uskoro moći da se vrate u dvoranu "Palau", da uživaju u košarci, a postaraćemo se da ih obradujemo trofejima - rekao je Mirotić.

Rođeni Podgoričanin ima 29 godina i svakako će litvanski stručnjak od njega najviše očekivati. Mirotić je prošle sezone u Endesa ligi prosečno beležio 19,5 poena i 5,7 skokova i to mu je dalo zvanje najkorisnijeg igrača španskog prvenstva.

Koliko je važan za igru velikana iz Katalonije pokazuju brojke u prva dva meča nove sezone. Na utakmici protiv San Pablo Burgosa je postigao 22 poena, dok je u duelu sa Unikahom stao na 24 poena.

Narednog četvrtka Barselona u Španiji igra prvo kolo nove sezone Evrolige - i to odmah derbi, rival je moskovski CSKA.

Zapratite Novosti sport na Fejsbuku

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a