KRAJ ZA BAKSE: Sjajni Majami eliminisao Milvoki, DŽejms vodio Lejkerse do pobede

Novosti online

09. 09. 2020. u 08:21

KOŠARKAŠI Majamija pobedili su Milvoki sa 103:94 u petoj utakmici polufinala Istoka.

КРАЈ ЗА БАКСЕ: Сјајни Мајами елиминисао Милвоки, Џејмс водио Лејкерсе до победе

Foto: EPA-EFE/ERIK S. LESSER

Hiti su sa ukupnih 4:1 eliminisali najbolju ekipu ove konferencije po učinku u ligaškom delu sezonu.

Nije bilo najboljeg igrača Baksa, Janisa Adetokumba, ali teško da bi se nešto promenilo i da je sjajni Grk bio na parketu.

Još jedna sezona za Milvoki se završava bez šanse da se osvoji trofej.

Majami je do pobede predvodio Goran Dragić koji je postigao 17 poena, isto toliko je postigao Džimi Batler koji je imao i 10 skokova. Kod Baksa se najviše istakao Kris Midlton sa 23 poena, dok je Donte Divićenco dodao 17.

LA Lejkersi su poveli sa 2:1 u seriji protiv Hjustona. Ekipa iz "grada anđela" je slavila sa 112:102, a do trijumfa ju je predvodio Lebron Džejms.

On je ujedno postao igrač sa najviše pobeda u plej-ofu NBA lige. Ovo mu je bio 162. trijumf i pretekao je Derika Fišera (161), dok je na trećem mestu Tim Dankan (157).

Po ko zna koji put se pokazalo da fenomenalni košarkaš igra najbolje kada to najviše treba. Dobro su Roketsi igrali tri četvrtine, ali je poslednja koju su izgubili sa 30:20 bila presudna za konačan ishod utakmice.

Džejms je meč okončao sa 36 poena, odličan je bio i Entoni Dejvis koji je postigao 26 poena i imao je čak 15 uhvaćenih lopti.

Hjustonu da dođe do pobede nisu pomogle ni dobre partije Džejmsa Hardena i Rasela Vestbruka. Prvi je postigao 33 poena, a drugi tri manje.

Zapratite Novosti sport na Fejsbuku

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)