JOŠ OSAM DO MEDŽIKA: Usputni tripl-dabl Jokića

V. P.

07. 04. 2024. u 22:33

NEKOLIKO stvari vrednih pomena u meču Denvera i Atlante, koji su šampioni ubedljivo dobili bez naprezanja uz čak 58 poena sa klupe (142:110). Nama svakako najinteresantniji usputni 130. tripl-dabl Nikole Jokića u karijeri i 13. uzastopna utakmica Bogdana Bogdanovića sa dvocifrenim učinkom.

ЈОШ ОСАМ ДО МЕЏИКА: Успутни трипл-дабл Јокића

FOTO: Tanjug/AP

Srpski superstar postigao je 19 poena (šut 6/13), uhvatio 14 lopti i podelio 11 asistencija, od kojih su neke istog momenta zaplovile u svet putem društvenih mreža. Potrebno mu je još osam tripl-dabl izdanja da se izjednači sa legendarnim Medžikom Džonsonom na trećem mestu večne liste, što će se verovatno desiti u plej-ofu.

Za Nagetse je najvažniji povratak Džamala Mareja nakon sedam mečeva pauze zbog problema sa kolenom. Očekivano, Kanađanin je imao doziranu minutažu, ali je sa 16 poena počeo da hvata zalet za pohod na drugu vezanu titulu. Bogdanović je sa 18 bio drugi strelac Hoksa, koji pokušavaju da sustignu deveti Čikago za prednost domaćeg terena u prvom meču plej-ina.

- Jokić i Marej su najbolji dvojac u ligi i teško ih je čuvati. Kada Jokić treba da nađe čoveka za koš, on ima Mareja, i to je u suštini to - pojednostavio je Bogdanović igračku šemu Denvera.

Nagetsi su preuzeli prvo mesto Zapadne konferencije sa učinkom 54-24, pobedom više i utakmicom više od Minesote (53-24), treća je Oklahoma sa 52-25. Utisak je da će šampion ostati na vrhu zbog lakšeg rasporeda, preostale četiri utakmice igraće protiv Jute, Minesote, San Antonija i Memfisa. Vulfsi imaju bolji međusobni skor, sinoć su gostovali Lejkersima, čekaju ih i dueli sa Denverom u Koloradu i kod kuće sa Finiksom.

Da nije povredio koleno i ispao iz MVP trke zbog nedovoljnog broja utakmica u sezoni, Džoel Embid bi verovatno osvojio drugu uzastopnu titulu najkorisnijeg igrača lige.

U pobedi Filadelfije nad Memfisom (116:96) postigao je 30 poena za samo 22 minuta na terenu. Ovo je bio treći trijumf Siksersa u četiri meča od povratka kamerunskog centra.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UČINIĆEMO SVE DA SE KAO ZEMLJA UZDIGNEMO POSLE OVOG UŽASA Vučić položio cveće u školi Vladislav Ribnikar (FOTO)