"SREĆA JE ŠTO ZAVISIMO OD NAS": Željko Obradović pred meč Alba - Partizan u Evroligi

Часлав Вуковић
Časlav Vuković

03. 04. 2024. u 17:51

POSLEDNjE gostovanje Partizana u Evroligi biće u Berlinu protiv Albe. Očekivanja od duela sa timom iz prestonice Nemačke izneo je trener crno-belih Željko Obradović.

СРЕЋА ЈЕ ШТО ЗАВИСИМО ОД НАС: Жељко Обрадовић пред меч Алба - Партизан у Евролиги

FOTO: KK Partizan/Dragana Stjepanović/ABA liga

Trofejni stručnjak je istakao da nema osvrtanja na ono što je bilo, već samo treba gledati napred i ono što ekipu očekuje.

- Nema vraćanja na ono što je iza nas, nego samo na ono što je ispred nas. Znamo da mnogi timovi imaju velike šanse za plasman u narednu rundu takmičenja. Naša sreća je da negde zavisimo od nas samih. Prema tome, treba da se pripremimo i da sutrašnju utakmicu odigramo na najbolji mogući način. Kad se priča o Albi nekoliko stvari je bitno, pod broj jedan da zavise mnogo od njihove tranzicione igre, da su u tom delu najopasniji. Treba da vodimo računa da ih zaustavimo, to znači da kontrolišemo napad i da ne dozvolilo dobre procente šuta pre svega za dva poena u tranciziciji.To je prvi neki faktor o kome moramo da vodimo računa, a drugi je da su oni tim koji voli da menja odbranu, da igraju zonsku odbranu i zonski presing. Takođe, treba obratiti pažnju na to i imati dobar napad, ponovo se vraćamo na isto, ne dozvoliti da iz zonske odbrane postižu lake poene. To su najbitnije stvari, moramo još jednom da znamo koliko nam je važna utakmica, i nadam se da ćemo biti na nivou koji je potreban da bismo dobili utakmicu - rekao je Obradović.

Pred put u Berlin oglasio se i Mateuš Ponitka.

- Veoma važna utakmica za nas. Moramo da pobedimo, kako bi imali šanse da se plasiramo u plej-in Evrolige. To je jedna od dve u kojima moramo da trijumfujemo. Alba je kompaktna ekipa, posebno kada igraju u Berlinu. Dosta trče, igraju tranziciono, posebno su opasni napadu, tu moramo da ih zaustavimo. To je ključ pobede. Svesni smo da nam neće biti lako, i biće to tolano drugačija utakmica nego što je bio slučaj u Beogradu - istakao je Poljak.

Partizan je trenutno na 13. poziciji sa učinkom 14-18, dok je Alba na poslednjem 20. mestu sa 5-27.

BONUS VIDEO: Top 10 najboljih poentera u NBA

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?

UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?

RUSIJA i Ukrajina su i dalje izvori najvažnijih vesti na svetu, zbivanja iz tih država se prate iz minuta u minut, uživo, ali postoje i prateći događaji do kojih su dovela vojna dejstva, a koji privlače ogromnu pažnju svetske javnosti. Sport je jedan od segmenata života na koje je rat takođe uticao, a fudbal, kao najpopularnija sportska disciplina, posebno je zanimiljiv ovih dana, zbog ruske situacije u njemu.

29. 04. 2024. u 21:07

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave