TO JE JEDAN ODVRATAN NAPAD NA DRŽAVU Vučić o sramnim izjavama Željka Obradovića: Ništa ne bi bilo ni od Partizana ni od Zvezde da nema države

Novosti online

18. 02. 2024. u 11:43

PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić komentarisao je sraman napad trenera Partizana Željko Obradović na državu Srbiju posle poraza.

ТО ЈЕ ЈЕДАН ОДВРАТАН НАПАД НА ДРЖАВУ Вучић о срамним изјавама Жељка Обрадовића: Ништа не би било ни од Партизана ни од Звезде да нема државе

Foto: TV Prva/Printskrin

- Vratiću se na početak emisije, kada sam govorio o tome kakav je odnos ljudi prema državi. Nažalost uvek loš. Zato smo imali i neadekvatan i ne uvek dobar odgovor države, i bili manje razvijeni od svih ostalih, a sada smo prvi na Zapadnom balkanu u svemu. Ja u ovome vidim jednu dobru stvar. Želja je očigledno bila drugačija i neću u to da ulazim, govori o onima koji to izgovaraju. Ne moraju oni da požure iz kluba da govore o parama, kod nas je to jasno, javno i transparentno. Svaki dinar u poslednjih 5, 6, 7 godina. Zašto ovome govorim sa svom zbiljom. Zato što je ovo jedan odvratan napad na državu koji se događa svaki dan, ne samo od ovog čoveka nego iz iz drugih klubova, pa i Zvezde. Jer je Bogom dano ovde da vi budete protiv države. Kad se postigne uspeh, kažu 'uprkos državi'. Takve su vam i navijačke pesme. A da pogledamo malo istini u oči. Ništa ne bi bilo ni od Zvezde ni Partizana da nema države. Sad ću da vam otkrijem tajnu. Možda jedan, ali pre će biti nijedan klub u Evropi nema toliku podršku države kao Partizana i Crvena zvezda. Kada kažem od države govorim o novcu direktno od države. Preko Košarkaškog saveza, preko Grada Beograda, preko Republike, govorim o Telekomu, govorim o NIS-u. Sve to jer je država tražila da budu pomognuti. Plaćamo enromne sume novca. Na to dodajte da po tri puta nižoj ceni dobijaju halu Arena nego što je tržišna, na to dodajte izlažanje u susrtet oko poreza, na to dodajte i privatnike kojima država kaže da podrže klub za koji i ne navijaju.

Hoćete da vam otkrijem kako plaćaju poreze. Tako što mi damo pare, a oni sutradan uplate ono što smo im mi dali. Samo što narodu neće da kažu. Najlakše je da kažu "Vučiću p..deru". Pa sad ćete svi da dobijete. Svi. Svi zajedno. Jel vi znate da Partizan ne bi igrao osam godina evrpsku utakmicu u fudbalu da nije države. Pri čemu su oni pošteni pa oni kažu to. Potpuno bi propao klub. Svaki put smo mi plaćali licencu. Zvezdi nisamo platili 2014. Posle toga smo im platili 4,5 puta. A što to ljudima ne kažete. Zato što mi nemamo uređene odnose i nemamo privatne klubove. Zato moram da trpim najgore uvrede. Zašto? Zato što ne mogu oni da kažu čestitamo sportski, pretežno su sudije krive, ali uvek u podtekstu ima da je neko viši kriv. Jer njima čak ni sudije ništa ne bi mogle, nego je to morao neko drugi da naredi, ma kava to laž bila. Evo, pošto ste sad sve to tražili, ja ću da kažem Siniši Malom da sve to spremi, a ja ću da vam kažem kome sam jednog bankara molio da pomogne jednom klubu a navija za suprotni klub, zato što su im bile potrebne pare. Država je uvek najlakša moneta za potkusurivanje. Najpopularnije je reći da su protiv države, ali je sramota reći da dobijaju pare od države. Postojali ne bi da nema države. I nemoj da vas lažu da su uspešni. Od svih onih velikih akcija za skupljanje poreza dinara nisu uplatili. Samo da to imate u vidu. I to vam životom garantujem. Na današnji dan dužni su skoro 6 miliona evra, Zvezda 1,2 milion u košarci.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (27)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave