DERBI (LAŽNE) NADE: Zvezda protiv Partizana daje odgovor na pitanje da li je čeka svetlija godina

V. Preradović

04. 01. 2024. u 15:21

DA li je Zvezdina pobeda nad Fenerbahčeom u Istanbulu vesnik plodonosnije 2024. godine? Odgovor na to pitanje neće se dugo čekati. Već večeras u „Areni“ (20.00) ugostiće Partizan u drugom evroligaškom derbiju sezone, u pokušaju da prvi put veže dva trijumfa u elitnom klupskom društvu.

ДЕРБИ (ЛАЖНЕ) НАДЕ: Звезда против Партизана даје одговор на питање да ли је чека светлија година

Photo: ABA League j.t.d./Dragana Stjepanović

Pre nego što su crveno-beli postali prvi tim koji je u dosadašnjem toku takmičenja osvojio Fenerovu „Ulker arenu“, kladionice su se spremale da crno-bele proglase umerenim favoritom iako će igrati i protiv 20.000 neprijateljski nastrojenih navijača. Ono što je tim trenera Janisa Sferopulosa prikazao na azijskoj strani Istanbula, primoraće ih da preispitaju procenu, možda i da blagu prednost premeste na Zvezdinu stranu kalemegdanske tvrđave.

Resetovanje tima na prelazu iz prethodne u ovu godinu rezultiralo je najzrelijom utakmicom u sezoni. Kad već niko drugi nije hteo da se upušta u rizik sa pacijentom u teškom stanju, crveno-beli su sami sebi ubrizgali netestiran lek. Mlada krv Nikole Topića izbacila je iz krvotoka toksično dejstvo Šabaza Nejpira, Miloš Teodosić se povukao u senku iz koje i dalje drži konce igre, Rokas Gedraitis savladao je strah od gostovanja, Džoel Bolomboj već izvesno vreme igra košarku karijere radeći stvari za koje nije ni znao da je sposoban.

Prvi efekti trajnog razlaza sa Nejpirom i privremenog sa Markom Simonovićem su pozitivni, sada sledi druga faza testiranja. Kritična i za Zvedine navijače najosetljivija, jer su ove sezone već dva puta gledali slavlje Partizana u dva derbija odigrana u razmaku od četiri dana, doduše oba u crno-beloj „Areni“. Treći poraz ne samo da bi stvorio eksplozivnu mešavinu gneva i razočarenja, već bi pokazao da je velika pobeda nad Fenerom bajka za jednu noć.

U prethodnom meču bili su onakvi kakvi nisu u većini ove sezone. Čvrsti u odbrani, staloženi kada im se protivnik rezultatski gubio sa vidika, dosledni u sprovođenju plana igre, pribrani i kada su preuzeli utakmicu u svoje ruke. Ništa manje od toga neće biti potrebno za duel sa ubojitom ofanzivnom formacijom Željka Obradovića, koja im je u prethodna dva susreta prosečno ubacivala 93 poena! I Zvezda poseduje napadački potencijal, ali joj u igri velikih brojeva opadaju šanse da savlada individualno realno kvalitetnijeg rivala.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SNIMAK SUKOBA! Tuča u Areni - Naneli i Lazarević u klinču, evo kako se sve desilo (VIDEO)