ZVEZDA I PARTIZAN - NOVI OKRŠAJ: Zašto je važan ovaj večiti derbi u košarci?

Novosti online

04. 01. 2024. u 07:50

U ČETVRTAK je na programu treći ovosezonski košarkaški večiti derbi između Crvene zvezde i Partizana.

ЗВЕЗДА И ПАРТИЗАН - НОВИ ОКРШАЈ: Зашто је важан овај вечити дерби у кошарци?

FOTO: M. Vukadinović

Često se kaže da forma u ovakvim utakmicama nema neku veliku važnost, već inspiracija i borbenost.

Ipak, vredi pomenuti ko u kakvom raspoloženju dočekuje najveću utakmicu koju ima srpska košarka.

Partizan je u poslednjem meču trijumfovao protiv Asvela i tako prekinuo seriju od dva poraza u najelitnijem takmičenju. Sa druge strane, Zvezda je u utorak iznenadila Fenerbahče u Istanbulu nanevši mu prvi poraz kod kuće ove sezone.

Trenutno su izabranici Željka Obradovića bolje plasirani na tabeli Evrolige: crno-beli su osmi sa učinkom 10-8. Ta pozicija vodi u plej-in, a isti učinak kao "parni valjak" ima i Olimpijakos koji je na šestom mestu, što je dovoljno za plasman u plej-of.

Crveno-beli imaju 7-11 (zauzimaju 15. poziciju) i od plej-ina su daleko dve pobede. Valensija je trenutno deseta (9-8), ali tek treba da odigra utakmicu 18. kola. Klub sa Malog Kalemegdana je tri trijumfa udaljen od plej-ofa, pa bi mu pobeda nad najvećim rivalom bila i te kako značajna za taj cilj, baš kao što crno-belima treba novi uspeh, posle mini-serije poraza koju je prekinulo opravdavanje očekivanja protiv poslednjeplasiranog tima.

Takođe, važan faktor u konačnom ishodu utakmice bi mogle da igraju povrde. Kod Zvezde je pod znakom pitanja samo Luka Mitrović, dok za Partizan gotovo sigurno neće nastupiti Zek Ledej, Uroš Trifunović i Aleksa Avramović.

U prethodna dva duela ove sezone klub iz Humske je trijumfovao. Najpre je u Evroligi bilo 88:86, dok je u ABA ligi bilo 98:87.

Podsetimo, utakmica u "Areni" pred navijačima Crvene zvezde na programu je u četvrtak od 20 časova, a prenos možete uživo da pratite na portalu "Novosti".

Tabela Evrolige:

FOTO: Printskrin/rezultati.com

BONUS VIDEO: Cilj mi je bio da igram za Zvezdu ili Partizan

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

LETOVANJE U HURGADI: Ovo su cene i povoljnosti za tu destinaciju (FOTO)