OVO JE I NEŠTO LIČNO: Košarkaši Partizana izlaze na megdan aktuelnom evropskom šampionu

G. KELIĆ

21. 12. 2023. u 12:42

NIJE ovo bilo kakva utakmica. I to iz više razloga. Ima u njoj određena lična stvar koja se vuče još od prošle sezone. Čak potajno i plamti, zbog čega će večerašnji obračun biti mnogo više od duela dva trenutno najkvalitetnija tima u Evroligi. Košarkaši Partizana se, osam meseci nakon lanjske četvrtfinalne serije, vraćaju u "Vizink centar", mesto nerešenih računa i izlaze na megdan aktuelnom šampionu i prvoplasiranom timu elitnog takmičenja, Real Madridu (20.45).

ОВО ЈЕ И НЕШТО ЛИЧНО: Кошаркаши Партизана излазе на мегдан актуелном европском шампиону

Foto: Evroliga

Izuzetan buran plej-of duel imala su prošle sezone dva tima, koji je nakon pet uzbudljivih mečeva otišao na stranu "kraljevskog" kluba. Tuča, suspenzije, tragična dešavanja van parketa i veliki preokreti su bili "lajtmotivi" jedne od najspektakularnijih evroligaških serija u skorijoj istoriji koja je rivalstvo dva kluba podiglo na viši nivo.

- Video sam šta se desilo u Madridu, pričalo se mnogo i čuo sam dosta o tome. Uzbuđen sam što idem u "rat" sa mojim momcima i nadam se da možemo da izađemo kao pobednici i u Madridu - rekao je sjajni Pi Džej Dožer, koji nije bio deo svog tog prošlosezonskog kurcšlusa.

Crno-beli u špansku prestonicu stižu sa najboljom formom u takmičenju. Deveta pobeda u nizu u svim takmičenjima, a peta u Evroligi upisana je u Valensiji (72:67). I upravo to ih čini podobnim da se smatraju jedinim koji trenutno mogu da se suprostave praktično nepobedivom timu, koji je upisao samo jedan poraz iz 15 kola (od Fenerbahčea na strani).

- Oni su favoriti, prvi na tabeli, najbolja ekipa u Evroligi trenutno. Ali mi smo u pozitivnom ritmu i idemo na pobedu. Svesni smo sa kim igramo. Vrlo, vrlo kvalitetna ekipa. Naravno, ima i do onoga iz prošle sezone što nas dodatno motiviše - naglasio je Ognjen Jaramaz.

Mateo: Poštujemo ih

TRENER "kraljevskog" kluba Čus Mateo duel sa Partizanom posmatra kao bilo koji drugi, ne pridajući mu preveliki značaj.

- Okrećemo se utakmici sa crno-belima. Još jedna u nizu, protiv veoma dobrog rivala. Kod kuće smo, znamo da je Partizan bio naš rival u plej-ofu prošle sezone i bilo je dobro slaviti protiv njih. Moramo ih poštovati, kao i svakog protivnika - rekao je Mateo, koji uz odavno povređenog Jabuselea, verovatno neće moći da računa na Gabrijela Deka i Rudija Fernandeza.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

VELIKI FUDBALSKI HAOS: Mančester siti ne može da igra u Ligi šampiona?!